AB'den kripto para düzenlemesi: Kara para aklama ve terör finansmanı ve engellenecek!
Avrupa Birliği (AB), son dönemlerin sık sık gündeme gelen konuları arasında yer alan kripto paralarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.
Avrupa Birliği (AB), son dönemlerde gündemden düşmeyen konular arasında yer alan kripto paralarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.
Euronews'ten Bahtiyar Küçük'ün haberine göre, Avrupa Birliği (AB) yasasında önerilen yeni değişiklik, son zamanların gündem konusu olan kripto para birimi Bitcoin ya da diğer kripto varlıklarını transfer eden şirketleri, alıcı ve gönderenler hakkında bilgi toplamaya zorlayacak.
Kripto para adımıyla Kara para aklama ve terör finansmanı ve engellenecek. Yeni teklife göre, kripto varlıkları transfer eden şirketler müşterinin doğum tarihini, müşterinin ismini, müşterinin adresini, hesap numarasını ve alıcının ismini eklemekle yükümlü olmuş olacak.
Getirilecek olan bu yeni kurallar, anonim kripto varlık cüzdanlarının sağlanmasını da yasaklamış olacak. Önerilerin yasalaşmasının iki sene kadar sürebileceği bildiriliyor.
Brüksel, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto varlık transferlerinin banka havaleleri ile aynı kara para aklamayı önleme kurallarına tabi tutulması gerektiğini belirtiyor.
AB Komisyonu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sanal varlık transferlerinin, elektronik fon transferleri gibi benzer kara para aklama ve terör finansmanı risklerine tabi olduğu göz önüne alındığında bu ortak sorunları ele almak için aynı yasama aracını kullanmak mantıklı görünüyor." ifadelerini kullandı.
Son olarak komisyon ayrıca konuyla ilgili olarak bazı kripto varlık hizmet sağlayıcılarının, kara para aklama karşıtı kurallar dahilinde olmasına karşın, yeni tekliflerin "bu kuralları tüm kripto sektörüne genişleteceğini ve tüm hizmet sağlayıcıların müşterileri üzerinde durum tespiti yapmalarını zorunlu kılacağını" belirtti.
Kripto varlıklarla ilgili bu önerilerin yasalaşabilmesi için üye devletlerin ve Avrupa Parlamentosu'nun mutabakatı gerekli.