17 / 05 / 2024

ABD'nin Atlanta kentinde inanılmaz talep: Zenginler, özel muhit ve polis gücü istedi!

ABD'nin Atlanta kentinde inanılmaz talep: Zenginler, özel muhit ve polis gücü istedi!

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde Cumhuriyetçiler, şehirdeki suç oranının artmasını gerekçe göstererek zenginlerin yaşadığı muhitin şehirden koparılması ve buraya ayrı kolluk gücü tahsis edilmesini istedi.



Sputniknews'te yer alan habere göre, söz konusu oylama, sembolik önemini koruyor. Buckhead bağımsızlık hareketinin lideri Bill White, gazeteye verdiği demeçte, "Bu ilk önemli kilometre taşı" şeklinde konuştu.

Söz konusu karar, Buckhead'in şehirden ayrılmasını, kendine özel kolluk kuvvetleri olmasını ve muhitin gelişimi üzerindeki yetkilerin genişletilmesi anlamı taşıyor.

Kent ırkçı geçmişiyle biliniyor

Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan Atlanta kenti, ırkçı geçmişiyle ön plana çıkıyor ve Buckhead'in kopmasının Geogia'nın 2024 yılında ön senato seçimlerinde eyaletin sıcak gündemlerinden biri haline gelmesi de bekleniyor.

ABD nin Atlanta kentinde inanılmaz talep: Zenginler, özel muhit ve polis gücü istedi!

Daha önce 2005'te şehrin zengin muhafazakârların olduğu yerleşim bölgesi Sady Springs de vergi gelirlerinin Gwinnett County'nin daha az varlıklı ve ırksal çeşitliliği daha fazla olan bölgelerine eşit olmayan bir biçimde dağıtıldığını öen sürerek şehirden ayrılmayı gündemine almıştı.

Ayrıca verilen detaylara göre, aynı şekilde başka yerleşim yerleri de bu yönde harekete geçmiş ve 2016 yılında çoğunluğu siyah ve orta sınıflardan oluşan South Fulton, vergi gelirlerinden daha fazla pay almak için şehirden ayrılma lehine karar almıştı.

Atlanta Journal-Constitution tarafından derlenen nüfus sayımı verileri Buckhead'in nüfusunun yüzde 11'lik kısmının siyahlardan oluştuğunu ve ortalama hane gelirinin yaklaşık olarak 140 bin 500 dolar olduğunu gösteriyor. Buckhead de dahil olmak üzere tüm Atlanta'da siyah nüfusu yüzde 51 oranında ve şehrin ortalama hane geliri 60 bin dolar.

ABD'de yeni konut satışları 2022 Mart'tan bu yana en yüksek seviyede!

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

ABD'de mortgage faizleri son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı!


Geri Dön