29 / 04 / 2024

Abdullah Torun: Adana'yı çılgın projelerimle değiştireceğim!

Abdullah Torun: Adana'yı çılgın projelerimle değiştireceğim!

AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı av. Abdullah Torun, kentin makus talihini değiştirecek ve yurttaşları hak ettiği yere getirecek çok ciddi projeler hazırladıklarını açıkladı...




AK Parti  Adana  Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı av. Abdullah Torun, kentin makus talihini değiştirecek ve yurttaşları hak ettiği yere getirecek çok ciddi projeler hazırladıklarını açıkladı. 

Adana'yı tüm ilçeleriyle bir bütün olarak düşündüğünü anlatan Torun, "Önce kent içinde, sonra ilçeler arasında ulaşım sorununu ortadan kaldıracağım. Hafif raylı sistemlerle yurttaşlarımız istediği zaman Pozantı'ya gidip kar görecek ve orada mangalını yakıp piknik yapacak, istediği zaman Karataş'a gidip denizine gidecek. Adanalılar bizim dönemimizde hayal bile edemeyecekleri hizmetleri görecek." dedi Mevcut hafif raylı sistemin Adana'nın en büyük kamburu olduğunu vurgulayan Abdullah Torun, "Metro dedikleri bu sistemi söküp atmak mümkün değil. 800 milyon Dolar borcu var. Yıllık 6 trilyon lira işletme zararı var. Ben bu sorunu kökünden çözeceğim. 


Adanalılar bilir milletvekilliği dönemimde Adana için 663 milyon Dolarlık yatırımlara vesile oldum. 

Ben tuttuğumu kopartırım. Şimdi de gidip Ulaştırma Bakanlığı'nın kapısında yatacağım ve metronun borcunu oraya devretmek için uğraşacağım. Ondan sonra hafif raylı sistem için harcanan parayı alıp Adana'yı çılgın projelerle tanıştıracağım." şeklinde konuştu. 


BAŞBAKANIMIZ ADANALILARI ÇOK SEVİYOR 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Adana'nın büyük önem taşıdığını söyleyen Abdullah Torun, "Gerek Başbakanımız, gerekse Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik Adanalıları çok seviyor. Bu yüzden şanslıyız. 

Adana'nın bütün sorunlarının çözümlenmesi konusunda Ankara'nın büyük desteği var. Adana'yı kültür ve turizm başkenti yapmak için de Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'in çok değerli katkıları var. Biz bu iki değerimizin de destekleriyle daha çok çalışacağız. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Ekip arkadaşlarımızla yorulmak nedir bilmeden yeni projeler üreteceğiz. Adana için gerçekleştirmeyi planladığım 50 projeyi önümüzdeki günlerde tüm basın mensuplarına tanıtacağım. Bu projeler gerçekleştirildiğinde Adana bir dünya kenti olacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden turistler buraya akın edecek. Ardı ardına açılan lüks otellerimiz gelen turistleri en güzel şekilde ağırlayacak. Gerek Yumurtalık gerekse Karataş'ın deniz varlığı daha çok ön plana çıkacak." dedi.



 ADANA'NIN BAŞKANI OLACAĞIM Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda parti rozetini bir yana bırakacağını ve Adana'nın başkanı olacağını vurgulayan Abdullah Torun, "Bu yüzden sadece AK Partililerden değil, CHP'ii kardeşlerimizden de MHP'li kardeşlerimizden de oy alacağıma inanıyorum. Çünkü ziyaret amaçlı gittiğim her yerde milletvekilliğim dönemimden beni tanıyanlar çıkıyor. Yaptığım hizmetleri anlatıyorlar. Bunların arasında MHP ve CHP'ii kardeşlerimiz de var. Biz partililer için değil Adana için hizmet edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan her yurttaşımıza eşit mesafede duracağız. 

Her mahalle, her köy ve her ilçe aynı hizmeti alacak. Bir mahallenin diğer mahalleden üstünlüğü olmayacak. Şu mahallede MHP'ye oy çıktı. Bu mahalleden CHP'ye oy çıktı demeyeceğiz. 


Adanalıları hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacağız." şeklinde konuştu YEREL BASINI DESTEKLEYECEĞİM Adana'da zor şartlarda yayın yapan yerel gazeteler için de bazı çalışmaları olduğunu vurgulayan Abdullah Torun, "Ben her zaman gazetecilerle iç içe oldum. Onların sorunlarıyla yakından ilgilendim. Çalışan gazetecilerin ev sahibi olması konusunda da yaptıklarımı onlar daha iyi biliyor. Şimdi de onlar için bazı projeler hazırladım. 


Gerek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin sosyal tesis sorununu çözmek, gerekse yerel basın çalışanları ekonomik olarak rahatlatmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Gazeteci arkadaşlarım beni tanır. Her zaman eleştiriye açık bir insanımdır. Bana yol göstermek için eleştirenler başımın tacıdır. Elbette arkadaşlarım beni eleştirecek ki doğruyu daha net görebilelim. Dedikodu yapıp, karalamadıktan sonra olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilerin cevabını veririm. Eleştiriyi yapan arkadaşıma da teşekkür ederim. Yeter ki asılsız dedikodularla iftira atılmasın. İşte o zaman işin boyutu değişiyor. Hiçbir insan da haksız yere karalanmak istemez. Biz belediye çalışmalarımızda gazeteci arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Düşüncesi ve fikri bizimle aynı olmayabilir buna bakmayacağız. Bizim için önemli olan Adana'dır. Bu kentin her yönden gelişip kalkınması için tüm gazeteci arkadaşlarımla el ele vereceğim. Onların düşüncelerinden yararlanacağım." şeklinde konuştu. 

UYUM SORUNUMUZ YOK Abdullah Torun seçim çalışmalarıyla ilgili olarak, "Bizim AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi var. Bende AK Parti tabanından gelen bir kişi olduğum için ilk günden bu yana, Sayın İl Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerimizin hiç birine yabancılık çekmedim. Ben tüm çalışmalarıma koordinasyon merkezinin vereceği programa göre devam edeceğim. 


Özel bir ziyaret yapmak istediğim arkadaşım dahi varsa onun saatlerini Seçim Koordinasyon Merkezi'ne bildirip, onların vereceği programın dışına çıkmayacağımı ifade ettim. Tabi bu da İl Yönetimimizde, İl Başkanımızda büyük bir memnuniyet oluşturmuştur. Geldiğim günden bu yana hem İl Başkanımız Ziyaeddin Yağcı olsun, hem il yöneticisi arkadaşlarımız olsun, ilçe başkanlarımız, ilçe teşkilatlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz." diye konuştu. 



GENÇLERLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ 


Seçim çalışmalarında gençlerden de büyük destek gördüğünü ifade eden Abdullah Torun, "Adana'yı hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Gençlerin, bu seçimde en önde olması gerekiyor. 30 Mart'ta içinden nehirler akan bu güzel şehri, hep birlikte Ak Belediyeciliğe ulaşması için elimizden geleni yapacağız. 30 Mart'a kadar gayretle çalıştıktan sonra inşallah seçimi aldığımızda yine durmayacağız. Terimiz soğumadan Adana'nın ikinci İstanbul olması için hazırladığımız projeleri gerçekleştireceğiz." diye konuştu. 



BAŞKANININ KALBİ HİZMET İÇİN ATMALI AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, belediye başkanının kalbinin kentine hizmet için atması gerektiğini vurguladı. Torun, kentlerin gelişip kalkınmasında, belediyelerin kurumsal kimlikleri ve belediye başkanlarının kişisel özelliklerinin ön plana çıktığını belirtti. 

Belediyelerin hizmet kurumları olduğunu söyleyen Torun, "Bir belediye başkanının kalbi, kendisine güvenerek o makama getiren halka hizmet için çarpmalı. Biz bu özelliğimizle yola çıktık. Yönetimde katılımcılığı arttırarak, bu kente en güzel hizmetleri kazandıracağız" diye konuştu. Torun, "Belediyeye gelenler bizi yerimizde bulamayacak çünkü biz onların arasında olacağız. Yurttaşlarımızın içinde olacağız. Kimin ne sorunu varsa çözmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Adanalılar kendi içinden seçtikleri bir insanla daha güzel hizmet üretecek. Biz yurttaşlarımız için çalışacağız." dedi 


ADANA EKONOMİSİNİ KALKINDIRACAĞIM AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Torun, Adana ekonomisinin kalkınması ve yeni yatırımlarla buluşması için sanayi, ticaret ve iş dünyasının, yerel yönetimlerce her açıdan desteklenmesinin mutlak bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Abdullah Torun, Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldiği sanayicilere, ekonomik kalkınma alanındaki hedef ve projelerini anlattığını söyledi. Adana Ticaret ve Sanayi Odaları ile işadamları derneklerini ziyaretlerinin ardından son olarak, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bekir Sütçü ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldiklerini anlatan Abdullah Torun, "Küçük olsun, benim olsun" zihniyetinin, bugüne kadar kentin ekonomik açıdan geri kalmasına yol açtığına dikkat çekti. 


Torun, "İstihdam sorununun önlenmesinde en önemli gereksinim, yatırımdır. Meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve işadamlarımıza yönelik tüm ziyaretlerimde söylediğim gibi, kente yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıları, belediye bandosuyla karşılamaya hazırız. İş dünyamızın, sanayicilerimizin ve meslek kuruluşlarımızın daima yanında olacağız. Bu kente çivi çakacak, kentimize yeni yatırımlar kazandıracak herkese yardımcı olmaya, elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız" dedi. 


ADANA, TÜRK SANAYİSİNİN ÖNCÜ KENTİ Konuşmasında. Adana'nın; Türk Sanayisi'nin tohumlarının atıldığı öncü kentlerden biri olduğunu ifade eden Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, "Adana'mızın, yatırımlarda yeniden şaha kalkması için, sanayicilerimizin daima yanında ve destekçisi olacağız. 


Adana sanayisinin kalkınması yolunda gösterdikleri çaba ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Ekonomide katma değer oluşturan sanayicilerimizin daima yanında ve her konuda destek olacağımın sözünü veriyorum" diye konuştu. 

zurumuzu kaçırmak isteyen dış ve iç mihraklar sürekli rahatsızlık üreterek bizi yıldırmak istiyorlar. 




ADANALILAR HER ŞEYİN BİLİNCİNDE 


Son günlerde Türkiye'nin bazı komplolarla karşı karşıya olduğunu söyleyen AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, "Yurttaşlarımız her şeyin bilincinde. Bakın aylardır ülkemizde şehit cenazesi olmuyor. Güneydoğu'da terör yaşanmıyor. Ülkemiz her gün daha huzurlu bir hale geliyor. Bizim huyapılırdı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan Gezi olaylarında bile 100 milyon Dolarlık bir kaybımız söz konusu. Bu kayıp bizim paramız, ülkemizin parası. Çocuklarımızın yarını. Teröre harcadığımız para ile çocuklarımıza daha iyi yarınlar hazırlayabilirdik. Onları daha güzel kentlerde büyütebilirdik. Dış mihrakların desteklediği terör olayları yüzünden çocuklarımızın yarınlarını çaldırdık." dedi 



MAKYAJLARLA SORUN ÇÖZÜLMEZ 



Adana'nın sorunlarını makyajlarla çözmeye çalışanların başarısız olduğunu dile getiren Abdullah Torun, "Bugün Adana'da yaşanan sorunlar birkaç günün sorunu değil. Bunlar yılların birimi. Her gelen bir makyaj yapmış. Bu makyajlar geçince Adana yine eski Adana olmuş. Biz Adana'ya kalıcı hizmetler yapacağız. Hazırladığımız projeler Adana'yı dünya vizyonuna kazandıracak. Çünkü ben sadece Adana için değil tüm ilçelerini de kapsayan projeler geliştirdim. Adana'yı ve Adanalıları bir bütün olarak düşündüm. İlçeler artık birbirine daha yakın olacak. 


Ulaşım sorununu aştıktan sonra ilçelerimizin ekonomik yönden kalkınması için de projeler üreteceğiz. Bizim dönemimizde ekonomiden sanayiye, ticaretten spora kadar bir çok proje hayata geçecek. Gece gündüz demeden bu projeleri hazırladık. Bu kentte yaşayan her insanımız için, her mahallemiz için projeler hazırladık. Engelliler konusunda daha hassas projeler yaptık. Bilindiği gibi daha önce de engellileri biz ev sahibi yaptık. Şimdi engellilerimiz için de ayrı ayrı projelerimiz bulunuyor." İfadesini kullandı. 


234 MİLYON BORÇ ÖDÜYORUZ


 AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, Adana Metrosu için belediyenin her yıl 234 milyon TL borç ödediğine dikkat çekerek "Bu beladan kurtulmadan Adana'ya çivi çakmak mümkün değil. Bundan kurtuluş formülü cebinde olmayan adayın vaatlerle halkın karşısına çıkması ibret vesikasıdır. Ben iktidar partisinde olmasam aday olmaya cesaret edemezdim" dedi. Torun, 30 yıldır şehrin üzerine çöreklenmiş olan çatışma kültürüne son verip uzlaşma kültürünü hakim kılacaklarını belirterek, "Adana'nın zihniyet devrimine ihtiyacı var. Ve biz bunu gerçekleştireceğiz" dedi. 


SADECE BİZ VARIZ VE İDDİALIYIZ 


30 Mart yerel seçimlerinden her partiye mensup vatandaşlardan oy almaya talip olduklarını belirten Torun," İlçelere baktığımız, 4 ilçede 21 bin oy fazlamız var. Tüm ilçeleri baz aldığımızda bu durum 85 bine kadar çıkıyor. 15 ilçenin 15'inde de sadece biz varız ve iddialıyız. Bir ilçede bizimle yarışan bir parti başka bir ilçede sonuncu oluyor. Seyhan'da rakibimiz CHP. Burada MHP üçüncü parti. Sarıçam'da CHP hiç yok. Yüreğir'de ise CHP de MHP de yok. Çukurova ve Ceyhan'da rakibimiz CHP. Kozan'da ise rakibimiz MHP. Kozan'da CHP hiç yok" dedi. İlçeler toplamındaki oy potansiyeli baz alındığında her şekilde en şanslı parti konumunda olduklarına dikkat çeken Torun, "Geçen seçim CHP'de Gandi Kemal rüzgarı ile kısmi bir rüzgarı vardı. 

Yükselme oldu. Ama artık o rüzgar yok. Çünkü Gandi Kemal'den Genel Müdür Kemal'e indi. Yaptığımız analizlerle CHP-MHP totalde yüzde 50-52 oy alır, ikisinin toplamı yüzde 52 yi geçmez" iddiasında bulundu. 


"OPERASYONLAR OYLARIMIZI ARTTIRDI" 


Ülkede 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Torun, şöyle devam etti: "Operasyonlar başladığında insanlar ne oluyoruz diye endişeye kapıldılar ama zamanla işin boyutu ortaya çıktı. Vatandan üç ayrı dosyanın 14 bekletildikten sonra hükümetin zayıf olduğunu düşündükleri bir anda piyasaya sürüldüğünü fark edince rüzgar bizim lehimize döndü. Mayıs ayından beri Türkiye'nin kaybı 100 milyar dolar. 1 yıldır ülkede şehit cenazesi yok. Türkiye'nin büyümesini istemeyen güçler sürekli bir yerlerden gedik açma peşinde. Para ve insanın olduğu yerde hata, yanlış olur. Üst yönetimlerin görevi bunları bulup ayıklamaktır. AK Parti Hükümeti'nin olduğu yerde kurumsal yolsuzluk olmamıştır. Kurumsal yolsuzluk olan yerde bu kadar hizmet üretilebilir mi, Halkbank, Ziraat Bankası 1 yılda 6 milyar dolar kar edebilir mi? Bu ülkede bir gecede 22 banka batırıldı bir anda milletin servetinden 80 milyar dolar uçtu gitti, işte bunlar kurumsal yolsuzluğun emareleridir. Bu bankaların bizden önce her yıl görev zararı vardı. Görev zararı da yandaş şirketlere verilen usulsüz ve batak kredilerden kaynaklanıyordu. Bankalardan sorumlu devlet bakanı kendi şirketleri ile kredi anlaşmaları yaptı. 

Gazetelere o zaman yansıdı. İşte bunlar kurumsal yolsuzluktur. 


Halk Bankası'nın alt ticaretinden 1 yılda elde ettiği kar 3 milyar dolar. Bunları alt alta koyduğunuz zaman kurumsal yolsuzluk olmamıştır, devletin kurumları, bankaları ciddi manada kar etmiştir. Vatandaş da bunu görmüştür. Operasyonun Türkiye'nin ekonomik can damarına atılan bir neşter olduğunu anlamıştır. Bu insanımız tarafından AK Parti'ye değil Türkiye'ye vurulan bir darbe olarak görülmüş ve oylarımız 2-3 puan oranında artmıştır." 



ZİHNİYET DEVRİMİ YAPACAĞIZ 


Seçimlerin favorisi olduklarını, amaçlarının mevcut oy oranlarını yukarılara taşımak olduğunu vurgulayan Torun şöyle devam etti: "Büyükşehir'de zihniyet devrimi yapacağız. Bu kentte çatışma kültürü var. Bu yapıdan hepimiz kaybettik. Bundan vazgeçip uzlaşma kültürü oluşturmamız gerekiyor. Aksi takdirde başta kentimiz hepimiz kaybetmeye devam ederiz. Bu şehirde 30 yıldan beri kurulmuş bir çeteleşme yapısı var. Her alanda; sivil toplumda bile. Yatırımcı çıktığında bile başına vurulup kovulan, siyasetçi, oda başkanı çıktığında itibarsızlaştırma operasyonu yapılan bir kent. Küçük olsun benim olsun mantığı ile bu memlekete hizmet gelmesine engel olunmuş, Sabancı ailesi başta olmak üzere pek çok yatırımcı da kaçmıştır. 

Ekonomide, siyasette, sporda, kültürde, sanatta 30 yıldır geride kalmışlık var" dedi. 


Kuzey Adana'daki yapılaşmayı modern gecekondular olarak nitelendiren Torun, "Şakirpaşa kentsel dönüşümle kurtulur ama 10 yıl sonra bize Turgut Özal Bulvarı'nda Kuzey Adana'ya ilgili sorulacak soru 'Ne olacak bu modern ro kredisine gidiyor. 2 milyon 100 bin insan borçlandırılarak birilerine metro parasından kaynak transferleri yapılmış. Bu sorunun nasıl çözeceğini söylemeden bir adayın halktan oy istemesi ibret vesikasıdır. Vicdanı olan bunu çözmeden halktan oy istemez. Bu kentte metro kredisi belasından gecekondu?' şeklinde olacaktır" ifadesini kullandı 



"METRO BELASINDAN KURTARACAĞIZ" 


Adana'nın başındaki en büyük belanın Metro Kredisi olduğunu vurgulayan Abdullah Torun, şöyle devam etti; "Önce ondan kurtulmamız lazım. Belediyenin metro kredisinden dolayı 800 milyon dolar borcu var. Yıllık 234 trilyon ödüyor. 

Geçen yıl bütçe 634 trilyon idi. 


Bütçenin yüzde 50 ye yakını metkurtulmadan çivi çakmak mümkün değil. Memur ve işçisinin maaşını ASKİ'den aldığı borçla ödeyen bir büyükşehir belediyesi var. Bunun çözümü bizde, makamda tebrikleri bile kabul etmeden, gidip başbakanın, ulaştırma bakanının kapısında yatıp bunu çözeceğiz. Yeter ki bu kentin üzerine çöreklenmiş çatışma kültürünün sahipleri kirli ellerini çeksinler biz de doya doya hizmet edelim. Yanlış bir tercihte bu şehrin makus talihini yenme şansı yoktur." 


Adana Günaydın 


Geri Dön