29 / 04 / 2024

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL ek sınavlarını 7-8-9 Ekim 2023'te çevrimiçi platformda gerçekleştireceğini duyurdu. Mezuniyeti göz önünde bulunduran öğrenciler için bu tarihler, eğitim yolculuklarında önemli bir aşama olarak öne çıkıyor. İşte 2023 AÖL sınavlarına dair tüm detaylar...



Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinde AÖL öğrenci kılavuzu ve AÖL ek sınavları hakkında kapsamlı bilgiler yer almaktadır. Başarılı olabilmek için sınavlara en iyi şekilde hazırlanmanız ve tüm giriş süreçlerini belirtilen süre içerisinde tamamlamanız gerekmektedir.

AÖL sınavına giriş nasıl yapılır?

AÖL ek sınavlarına katılacak öğrenciler için duruyu yapıldı. Ek sınav girişi, çevrimiçi platform üzerinden erişime sunulacak. AÖK e-sınavına dair bilgilere ulaşmak isteyen öğrenciler, bu süreçte çeşitli kaynaklardan faydalanabilir. Sınavın online gerçekleştirilmesi birçok öğrenciyi heyecanlandırıyor. 

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin ek sınavlara katılımı için giriş ekranına tüm bilgilerini doğru ve eksiksiz bir biçimde kaydetmeleri gerekmektedir. Bu süreç, çevrimiçi sınav sürecinin problemsiz bir şekilde ilerlemesi için önemlidir. AÖL'nin sunduğu ek sınavlar, öğrencilere diploma sunmayı amaçlamaktadır.  Bu yüzden, sınav için yaptıkları tüm hazırlıklara ek olarak sınav giriş belgelerini de sınav gününde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

AÖL sınav tarihi 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi'nin 4. Dönem sınavlarına katılım süreci başladı. Bugün itibariyle AÖL sınav giriş ekranı aktif hale getirildi. Ek sınav maratonu 7 Ekim'de başlayacak olup 9 Ekim'de tamamlanacak. Sınavlara katılacak binlerce öğrenci, bu çevrimiçi sınav sürecine nasıl dahil olacaklarına dair bilgileri araştırmaya başladı.

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman?

AÖL ek sınavları yılda kaç kez yapılır?

Ek sınavlar, her yıl yapılan 2+1 dönem sınavlarıyla karıştırılmamalıdır. Bunlar, istisna olarak bakanın onayıyla gerçekleştirilen özel sınavlardır. Her öğretim yılı başında duyurulmazlar. Ek sınavların dönem sınavı olarak kabul edilip edilmeyeceği, yalnızca Bakan'ın onayıyla kararlaştırılır.

AÖL ek sınavlarına katılmak isteyen her öğrenci bu süreçte kayıt işlemi gerçekleştirebilir.  Öğrenciler öncelikle hangi dersler için sınav olacaklarına karar vererek seçim yaparlar. Bu seçimin ardından, sınav ücreti belirtilen banka hesabına yatırıldıktan sonra öğrenciler ek sınav hakkını kazanır.

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?


Geri Dön