01 / 05 / 2024

Açıklama IMF'den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

Açıklama IMF'den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

IMF'nin Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada, ülkelerin böylesine zor günlerde ekonomiyi doğru yönetmesi için maliye politikasının rol oynaması gerektiğini söyledi.




IMF'den Gita Gopinath yaptığı açıklamada, küresel ekonominin benzeri görülmemiş düzeyde yüksek enflasyon nedeniyle benzersiz bir durumla karşı karşıya olduğunu ve bunun para ve maliye politikaları arasında gerginliğe neden olduğunu söyledi.

Burada Dünya Ekonomik Forumu 2023 Yıllık Toplantısı sırasında bir oturumda konuşan Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ilk Genel Müdür Yardımcısı, daha önce hiç görmediğimiz türden enflasyonlara sahip olduğumuzu söyledi.

"Aşağı iniyor ama yine de yüksek. Para politikası ile maliye politikası arasındaki gerilimi yaratan da bu ..."

"Başa çıkmanız gereken bir enflasyon sorununuz var ama yine de gıda şokları ve enerji şokları gibi şoklarla karşı karşıyasınız." Maliye politikalarının ayakta kalmasını gerektiren şoklar, mevcut konjonktürü zorlaştıran da bu" dedi.

Açıklama IMF den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

Akılda tutulması gereken önemli şeyin, enflasyonun borç hikayesine biraz yardımcı olduğunu söyledi.

"2020'de küresel olarak kamu sektörü borcuna ne olduğuna bakarsanız, GSYİH'nın yaklaşık yüzde 99'una çıktı. Şimdi GSYİH'nın yaklaşık yüzde 91'ine düştü. ve ayrıca enflasyonun bu borcun bir kısmını şişirmesi nedeniyle."

Neyin değişmesi gerektiği konusunda, ülkelerin böylesine zor bir değiş tokuşu doğru yönetebilmeleri için maliye politikasının rol oynaması gerektiğini söyledi.

"Birincisi, enflasyonu aşağı çekmekle tutarlı olmalı, yani en azından genişletici olmamalı. Maliye politikasının akılda tutması gereken ikinci şey, en savunmasızları korumanız gerektiği ve onların da yapması gerekiyor. Gıda ve enerji söz konusu olduğunda, bunlar hane halkının temel ihtiyaçlarıdır, bunun için destek sağlamanız gerekir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön