21 / 05 / 2024

Açıklama IMF'den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

Açıklama IMF'den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

IMF'nin Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada, ülkelerin böylesine zor günlerde ekonomiyi doğru yönetmesi için maliye politikasının rol oynaması gerektiğini söyledi.



Gopinath, "Son olarak, sağlam bir mali çerçeve ve borcun düşürülmesi konusunda netlik iletilmesi çok önemlidir." dedi.Aynı oturumda, University of Chicago Booth School of Business'tan Raghuram Rajan, harcamanın neden bu kadar kolay olduğunun anlaşılması gerektiğini söyledi.

Açıklama IMF den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

"Merkez bankası bilançosunu devlet bilançosu ile yan yana koyduğunuzda bu, hükümetlerin borçlarının vadesini düşürdüğü anlamına geliyor" dedi.

"Dolayısıyla yüksek faiz oranları birçok ülkede daha önce sert vurdu. Tabii diğer sorun, borcun boyutunun son birkaç yılda muazzam bir şekilde artması ve bu aslında ilginç bir konu. Mali disiplin neden bozuldu? Bugünkü harcamalar son derece hedefsiz" dedi.

KAYNAK: www.business-standard.com

 

ABD Adalet Bakanlığı’ndan dikkat çeken kripto açıklaması! 'Yeni bir uygulamaya geçiyoruz'

Elektrik depolamak sorun olmaktan çıkıyor! Yüzde 90’ından çoğunu geri verebiliyor

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön