Elektrik depolamak sorun olmaktan çıkıyor! Yüzde 90’ından çoğunu geri verebiliyor
Elektrik verip paslanma süreci tersine çevirildiğinde şarj edebilebilen batarya üretime geçiyor.
Fosil yakıtlar, ölü bitki ve hayvanların kalıntılarından oluşan başta kömür, fuel oil ve doğal gaz olmak üzere hidrokarbonlardır. Yenilenemeyen bir enerji kaynağıdırlar, yani insan zaman ölçeğinde yenilenemezler. Fosil yakıtlar dünyanın ana enerji kaynağıdır ve elektrik üretmek, binaları ısıtmak ve taşıtları çalıştırmak için kullanılırlar. Bununla birlikte, fosil yakıtların yanması, atmosfere iklim değişikliğine ve hava kirliliğine katkıda bulunan karbondioksit ve diğer kirleticileri salar. Bu nedenle, birçok ülke artık fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmak için rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji gibi alternatif enerji kaynakları araştırmaktadır.
Teknik ve Avantajları
Bataryalar aslında geri döndürülebilen bir çok kimyasal işlemi kullanılarak imaledilebiyor. Sorun bu işlem esnasında her defasında oluşacak yan kimyasal reaksiyonları azaltmak ve tabii ki verdiğinizin en fazlasını geri almak yani yüksek halde verimliliğini sağlamak.
Lityum tabanlı bataryalar genelde olarak 4000 doldur boşalta kadar dayanabilirken, enerjinin %90’ından çoğunu geri verebiliyor. Fakat üretim aşaması ve kullanılan ender elementlere ihtiyaç duymaları sebebiyle oldukça pahalılar.
Bu kullandığımız küçük ürünler için sorun oluşturmaz iken, şebekeyi dengeleyecek, gerektiğinde elektrik imal fabrikası kadar günler boyunca elektrik sağlayacak, senelerce çalışacak ucuz bir sistem yapmak zor.