29 / 04 / 2024

Acunkent projesinde toprak sahipleri anlaşmayı fesh mi edecek?

Acunkent projesinde toprak sahipleri anlaşmayı fesh mi edecek?

İnşaat çalışmaları yeniden başlayan Acunkent projesiyle ilgili Acunkent Mağdurları Dernek Başkanı Salih Pedük'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada toprak sahiplerinin anlaşmayı feshettikleri belirtiliyor.



Kasım 2012'de teslim edilmesi gereken Uluhan Grup Acunkent projesi için ilk kazma Mart 2010’da vuruldu. Fakat işler yolunda gitmeyince önce Babil Kuleleleri, ardından Acunkent'te haciz geldi.


Projeden daire alan hak sahipleri evlerini kurtarmak ve haklarını aramak için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Acunkent Mağdurları" grubu altında örgütlenmiş ve çeşitli eylemlerde bulunmuşlardı. 


Mart ayında Acunkent Mağdurları Derneği Başkanı Salih Pedük, Acunkent Mağdurları Derneği Başkan yardımcısı Ümit Hayır ve Acunkent Mağdurları Derneği yönetim kurulu üyesi Oruç Bağlasun Uluhan Grup temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. 


Görüşme sırasında; dernek oluşumu, inşaatın bitirilmesi ve hukuki sorunların çözülmesi ile ilgili anlaşma ve pazarlık tekliflerini Uluhan Grup temsilcilerine sunan Acunkent Mağdurları Derneği Uluhan Grup'la ortak bir yol bulmak istediklerini dile getirdi. 


Bugün Acunkent Mağdurları Derneği Başkanı Salih Pedük'ün anlaşma ile ilgili yaptığı açıklama işe şu şekilde; 


"Degerli arkadaşlar son gelişme olarak anlaşmadan olan şartların yerine getirilmemesi sebebiyle toprak sahipleri anlaşmayı fest ediyor.Buda projenin 5 yıl daha askıya alınması demek.Allah hepimizin yardımcısı olsun"


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön