26 / 07 / 2024

Adabank 5. kez satışa çıkarıldı!

Adabank 5. kez satışa çıkarıldı!

Körfez ülkelerinden Türk bankalarına olan ilgi TMSFyi de harekete geçirdi. TMSF, Uzanların eski bankası Adabankı beşinci kez satışa çıkarmaya hazırlanıyor. İhalenin seçimden önce yapılması planlanıyor...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Merkez Bankasının ev sahipliğinde İstanbulda düzenlenen Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdünün yer aldığı Shamgen bölgesinin bankacılık konferansında Türk bankaları göz doldurdu. Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yusufun da Körfezden üç büyük bankanın Türkiyede çoğunluk hissesi almak istediğini açıklaması, gözleri Adabanka çevirdi. Türkiyede banka satın almak isteyen Arap bankaların, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) kontrolünde bulunan Adabank ile yakından ilgilendikleri belirtildi. TMSFnin de, İsrail ile İran arasında ajan savaşlarına yol açan Uzan Ailesinin eski bankası Adabankı beşinci kez satışa çıkarmaya hazırlandığı kaydedildi. Yeni ihale için çalışmalara başlayan TMSF, ihaleye seçimlerden önce çıkmayı ve yıl sonuna kadar da sonuçlandırmayı planlıyor. Önceki ihalelerde teklif bile vermeyen Arap bankaların, TMSF yöneticilerine, İhaleye ne zaman çıkacaksınız soruları, Adabank bu kez satılacak yorumlarına neden oldu.

Katılım bankası yapacaklar

Körfez sermayesinin, Adabankı faizsiz bankacılık olarak bilinen katılım bankacılığı halinde yenileyerek faaliyet göstermek istedikleri konuşuluyor. TMSF son olarak Adabankı 90 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarmış, ihaleye ise sadece İsrailli banka Bank Hapoalim teklif vermişti. İsrailli banka, 42 milyon dolarlık teklif verdiği için ihale iptal edilmişti. Yeni ihalede de bankanın iktisadi bütünlük olarak satışa çıkacağı kaydedildi. Muhammen bedeli konusunda ise karar verilmedi.
Star/Hüseyin Özay


Geri Dön