03 / 05 / 2024

Adalar bölgesinin imar planını İller Bankası yenileyecek!

Adalar bölgesinin imar planını İller Bankası yenileyecek!

Adalar Belediyesi, 9 adadan oluşan ilçenin yıllardır bir türlü çözülemeyen imar sorununu çözmek için İ/IOOO Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın hazırlanması talebiyle iller Bankası'na başvurdu...



Adalar Belediyesi, 9 adadan oluşan ilçenin yıllardır bir türlü çözülemeyen imar sorununu çözmek için İ/IOOO Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın hazırlanması talebiyle iller Bankası'na başvurdu ve olumlu yanıt aldı III AA İLLER Bankası (İlbank), İstanbul'un Adalar bölgesinin imar planını yenileyecek. İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, İstanbul'un 39 ilçesi arasında yer alan Adalar yerleşmesinin tarihi öneminin büyük olduğunu, bu nedenle projenin uygulayıcısı olmaktan gurur duyduklarını söyledi. İlçenin 2 küme halinde toplanan 9 adadan oluştuğunu kaydeden Karaman, "Birinci küme Kmalıada, Burgazada, Kaşıkadası, Heybeliada, Büyükada, Tavşanadası ve Sedefadası'ııdan, ikinci küme ise daha açıkta yer alan Sivriada ve Yassıada'dan oluşmakta. Bizler bu küme grubundan hareketle planlama yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Geçmişte ilçe nüfusunun çoğunluğunu gayrimüslimlerin oluşturduğunu anımsatan Karaman, "Gayrimüslimlerin, çeşitli nedenlerle bölgeyi terketmesi sonucu nüfusta sürekli azalma oldu. 1960'tan sonra iç göç dalgasıyla nüfus yeniden arttı ve bugün yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı bir ilçe haline geldi. Bölgenin daha önce 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın hazırlanmaması birçok soruna yol açtı" dedi. 


KENT KİMLİĞİ ÖNE ÇIKACAK Adalar Belediyesi'nin bu sorunu çözmek için Belediye Meclis kararıyla imar planının hibe yoluyla yapımı için kendilerine başvurduğunu belirten Karaman, iıııar planının kent kimliği ve marka değerinin öne çıkarılmasına yönelik yaklaşımla hazırlandığını, kentsel tasarım projelerine başlandığını kaydetti. 


Akşam


Geri Dön