04 / 05 / 2024

Adana'da aynı daireyi 35 kişiye satan dolandırıcılar yargılandı!

Adana'da aynı daireyi 35 kişiye satan dolandırıcılar yargılandı!

Adana'da aynı daireyi birden çok kişiye satarak 35 kişiyi dolandıran 7 sanık yargılandı. 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen kişiler için 245'er yıl hapis cezası istendi.



Adana'da aynı daireyi 35 kişiye satan ve tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen biri tutuklu 7 sanık yargılandı. Sanıkların 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Adana  10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu yargılanan müteahhit İsmail Arapoğlu, tutuksuz sanıklardan Abdullah Ş, Senan A, Abdulhakim P, Ahmet C. ve bazı müştekiler ile tarafların avukatları yer aldı.

Müteahhit Arapoğlu ile görüşüp 3+1 daire için 172 bin 500 liraya anlaşma imzaladıklarını söyleyen U.C.A, "1,5 yıl sonra daireyi bana teslim edecekti. Parayı ödedim. Dairenin teslim tarihi sürekli ertelendi. En sonunda kendilerine ulaşamadım. Dairem benim bilgim dışında başkasına devredilmiş. Zararım giderilmedi" ifadelerini kullandı.

3 daire için toplam 429 bin liraya anlaştıklarını söyleyen M.O.D. "Bir yıl kadar sonra inşaatların yapılmadığını, şahısların şirketi terk edip kaçtıklarını öğrendim. 2 dairenin devrini arsa sahipleri bana yaptı. Bir daire başkasına devredilmiş. Tek daire için 143 bin lira zararım var. Zararım ödenmedi. Şikayetçiyim" açıklamasında bulundu.

Diğe sanıklar ise müştekilerden şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Arapoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı diğer müştekilerin dinlenmesi için erteledi.


Geri Dön