02 / 05 / 2024

Adana'da aynı evi 35 kişiye satan 7 sanık yargılandı!

Adana'da aynı evi 35 kişiye satan 7 sanık yargılandı!

Adana'da aynı daireyi farklı kişilere satarak vatandaşları dolandıran biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. 8 milyon lira dolandırdıkları ileri sürülen 7 sanığın 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.



Adana'da aynı daireyi proje aşamasında ve inşaat halinde satış sözleşmesi ile 35 kişiye satan biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Aynı evleri başka kişilere de tapu devri ile satıp 8 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen kişiler için 245'er yıl hapis cezası isteniyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Adana  10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu müteahhit İsmail Arapoğlu ile tutuksuz sanıklar Abdulhakim P, Aytekin Y, Barbaros Fazlı Y, Senan A, Abdullah Ş, Ahmet C. ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. 25 müştekinin dinlenildiği toplantıda mağdurlar sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti tarafından sanık müteahhit Arapoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verildi. Dava diğer müştekilerin dinlenmesi için erteledi.

Müteahhit İsmail Arapoğlu'nun dört ayrı bölgede inşa ettiği apartman dairelerini proje aşamasında ve inşaat halindeyken satış sözleşmesi yaparak satın alan vatandaşlar, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrenince müteahhit Arapoğlu ve ortakları ile yanlarında çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan soruşturma sonucunda Arapoğlu 18 Aralık 2017'de tutuklanmıştı.


Geri Dön