30 / 04 / 2024

Adana'da dönüşüm projeleri hayata geçecek!

Adana'da dönüşüm projeleri hayata geçecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, belediyeciliğin asfalt yapmak, kilit parke döşemek veya çöp toplamak gibi hizmetlerin olmadığını vurguladı.



Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya,  “ Belediyelerimizin çöp toplama, asfalt yapmak ve kaldırım düzenlemesi gibi hizmetleri zaten asli görevlerdir. Bu tür klasik belediyecilikten farklı bir belediyecilik modeline geçişi sağlamalıyız, farkındalık yaratmalıyız. Adana’nın tek bir projesi olacak o da insanların yaşam biçimini değiştirerek refah ve huzurun sağlamaktır” dedi.


“Yerel-Merkez işbirliği şart”


Çukurova Press’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Engin Kanber ile Yazarımız Süleyman Yalçın ile görüşen ve Adana’nın projeleri ve sorunları ile ilgili özel sorularımızı yanıtlayan  Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, “Adana’nın sorunlarının çözümü için yerel-merkez işbirliği şarttır” diye konuştu.


“Adana sıradan bir yer değil”


Adana’nın Güney ve Güneydoğu Anadolu’dan göç alan bir kentin yanı sıra  çok sayıda illere açılan bir kapı konumunda olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Adana’da maalesef gerçek anlamda hizmet üretilmemektedir. Büyükşehir Belediyesi sürekli hizmet adı altında  borçlanma yetkisi alıyor. Eğer bir yerde yatırım varsa borçlanma olmalı. Deyim yerindeyse; değer yaratmadan cari açığı borçlanarak kapatıyorlar. Daha önce de belirttiğim gibi; gerek olup-olmadığı araştırılmadan köprü projesinin temeli atılıyor” dedi.


“En azından bizim başkanlara ulaşılabiliniyor”


Çetinkaya, “Maalesef Başkan Hüseyin Sözlü’nün gerçek anlamda hizmetlerini görememekteyiz.  Partimizin Seyhan ve Çukurova Belediye başkanları Zeydan Karalar ile Soner Çetin’in hizmetlerini değerlendirdiğimizde ise en azından kendilerine rahatlıkla ulaşılabilecek bir belediye oldukları ortaya çıkıyor ve kendi imkanları ölçüsünde hizmet üretmeye çalışıyorlar” diye konuştu.


“TOKİ, Sarı’ya bağlı değildi”


Bir önceki hükümette 6 ay gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulunan Fatma Güldemet Sarı’nın bu göreve gelmesiyle kentte büyük bir sevinç yaşandığını  ve başta kentsel dönüşüm olmak üzere birçok projenin hayata geçirileceği yönündeki girişimlerin ortaya çıktığına dikkat çeken  CHP’li Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya,  şunları söyledi:


“Kentsel dönüşüm ile ilgili projelerde  TOKİ  ile anlaşmalar yapılmıştır. Hatta bazı projelerde bende bulundum. Ancak TOKİ,  Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı’na bağlı değil. Mutlaka bu projelerde yeni kabinede görev almayan Fatma Güldemet Sarı’nın bir katkısı vardır ama bu projelerin devam etmesi için güçlü bir ekonomimizin olması şart. Bunu başardığımızda merkezi hükümete karşın başarılı olmamamız için hiçbir neden yoktur.”


“Benim adaylığımdan önce ağabeylerim var”


 CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adının geçmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Çetinkaya, “Biz hizmetten kaçan birisi değiliz. Ancak bu konuda benden önce bu partide görev alan belediye başkanlarımızı ve ağabeylerimiz vardır. Bu insanlara adaylık daha çok yakışır” dedi.




Çukurovapress


Geri Dön