04 / 05 / 2024

Adapazarı'nda gayrimenkul dolandırıcılığı!

Adapazarı'nda gayrimenkul dolandırıcılığı!

Adapazarı Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Kadir Ç. sahte encümen kararları ile belediye arsalarını onlarca vatandaşa sattı. Kadir Ç. dolandırdığı 3 milyon lira ile İngiltere’ye kaçtı. Savcılık hakkında yakalama kararı çıkarttı.



4 yıl önce polis memuru iken AKP'li bir milletvekilinin referansı ile Adapazarı Belediyesi'ne Dış İlişkiler Müdürü olan Kadir Ç. Sülün Osman'ı aratmadı. Uyanık Müdür, Adapazarı, Sapanca ve Bağcılar Belediyesi'ne ait arsaları sahte encümen kararları ile yatırım yapmak isteyen kişilere metrekaresi 80-100 liradan sattı.


SAHTE İMZA ATTI

Kadir Ç., uydurduğu “hayali” projeler ile çok sayıda kişiyi çarptı. “Bu bölge turizme açılacak” ve “Sapanca milli parktan çıkartılıyor” gibi yalanlarla insanları kandıran Kadir Ç. sahte kararlara belediye başkanları adına imza da attı.


Sahte belediye encümen kararları üzerinden yapılan müthiş dolandırıcılık Adapazarı Belediyesi'ne yapılan ihbarla ortaya çıkartıldı. C, mağdur vatandaşların bilgisine başvurdu. Başaran, dolandırıcılık olayına aracılık eden kişileri tespit etmeye çalışıyor.


Savcılık soruşturmasında 3 milyon lira yurt dışına kaçtığı anlaşılan Kadir Ç.'nin yakalanması için Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı da devreye girdi. Kamu davası açılmasından sonra İnterpol Genel Sekreterliği'nden önce difüzyon ardından da kırmızı bülten çıkartılması talep edilecek. Kadir Ç. İnterpol üyesi 196 ülkede aranmaya başlanacak.


Sözcü


Geri Dön