28 / 04 / 2024

Adil Gökçadır: Doğru dönüşümle Bursa Paris olur!

Adil Gökçadır: Doğru dönüşümle Bursa Paris olur!

Mimarlık Fakültesi'nde öğrencilerle bir araya gelen İMSİAD'ın Kurucu Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'daki binaların yüzde 35'inin kaçak olduğuna vurgu yaptı. Kentsel dönüşümün Bursa için zaruri olduğunu belirtti.



HER hafta sektörün önemli temsilcisi konumundaki üyelerini Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya getiren İMSİAD. bu haftaki programında İMSİAD Kumcu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır'ı öğrencilerle buluşturdu. 


Konferansta Doç. Dr. Murat Taş da Gökçadır'a eşlik etti. Konuşmasına bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek başlayan Gökçadır, öğrencilere hem kişisel hemde mesleki anlamda altın değerinde öğütler verdi. 


Gökçadır şunları söyledi: "Sivil toplum kuruluşlarında ve üniversitede ver alan kulüplerde aktif olarak rol alın. Sosyal olmak, topluma bir şey vermek hem size hem de mesleğinize büyük katkı sağlar. Şu an mimarlık ve inşaat sektörü için çok güzel bir zaman. Kendinizi yetiştirdiğiniz sürece önümüzdeki dönemde çok fazla iş sıkıntısını yaşayacağınızı düşünmüyorum" dedi. 


Mükemmel Olur


Ülke ve özellikle Bursa gündemini sıkça meşgul eden Kentsel Dönüşüm konusuna da değinen İMSİAD'ın kurucu Başkanı ve Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, doğru bir kentsel dönüşüm projesiyle Bursa'nın Paris gibi olabileceğinin altını çizdi. 


Bursa'nın birinci derece deprem bölgesinde olduğuna ve Bursa'daki binaların yüzde 35'inin kaçak olduğuna vurgu yapan Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için zaruri olduğunu belirtti. Gökçadır sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm, öyle bina dönüşümü ya da ada bazına dönüşüm değil. 1 milyon metrekare gibi büyük alanlarda olmalı. Ayrıca bu sadece fiziki değil, sosyal bir dönüşümde olmalı. Bu Bursa'ya cazibe kazandırır. Bu yapılanları, termal su projeleri de ile de taçlandııırsak. Bursa Paris olur ve bundan inşaatçılar. diğer sektör temsilcileri kısacası Bursa ve ülke kazanır. 


Bursa Hayat


Geri Dön