22 / 05 / 2024

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Tüketici dernekleri, her bağış topluyorum diyene itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Depremi kendince fırsata çeviren ve gıda, nakliye ve konut kiralarında fahiş artış yapanlar var, bunları mutlaka şikayet etmeliyiz. dedi.



"HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAMAK İSTEYENLERİ ŞİKAYET EDİN"

Levent Küçük, vatandaşların yardım olarak özellikle resmi kurum ve kuruluşlar ile alakalı STK'ların yayınladıkları ilanlara itibar etmelerini istedi.

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

"ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNİN İADESİNE İLİŞKİN ŞİKAYETLER GELİYOR"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da zelzele sonrası tüm ülkenin toptan mücadele ederken, felaket fırsatçılarının da harekete geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahlak ve vicdanı enkazda kalmış bu kimseler dafetzedelerin piyasada oluşturduğu talebin sebebini ve o insanların içinde bulunduğu hali gözetmeden, temel gıda ve gereksinim ürünlerine fahiş ücretler uygularken, bir kısmı da ev kirası ve barınma fiyatlarına lüzumsuz yere zam yaptılar.

Bazı vatandaşlarımız afetzedelere evini para almadan açarken, insafsız fırsatçılar afetzedelerin konut talebini fırsata çevirmek için ev kira ücretlerini haklı hiçbir sebep olmaksızın artırdılar."


Geri Dön