01 / 05 / 2024

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Tüketici dernekleri, her bağış topluyorum diyene itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Depremi kendince fırsata çeviren ve gıda, nakliye ve konut kiralarında fahiş artış yapanlar var, bunları mutlaka şikayet etmeliyiz. dedi.



Tüketici dernekleri, bilinen kurum ve kuruluşlar ismi ile yatkisi olmadan bağış toplayanlar ile afetzedelerin gereksinimlerini suistimal ederek gıda, nakliye ve konut kiralarında fahiş yükseliş yapan fırsatçıların olduğunu belirterek, tüketicilerin bu kimselerle alakalı kesinlikle şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER)'nden yapılan açıklamada, "Bu insanlar ve kuruluşları kullanarak insanlara mesajlar atıyor. Bu mesajlar için umumiyetle sosyal medya hesapları tercih ediliyor.

İyi düşünerek  bu hesap numaralarını teyit etmeden yardımda bulunan vatandaşlar suistimal ediliyor. Vatandaşlarımız bu numaraları kesinlikle alakalı derneklerin, 
kurum ve kuruluşların Web adreslerinden teyit etsinler. Gerekirse bize de ulaşıp danışabilirler." dedi.

Tüm Türkiye'nin ilk andan beri kenetlendiği zelzele karşısında kötü düşünenlerin de bulunduğunu söyleyen küçük, sözlerini şöyle devam ettirdi:

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

"Afet coğrafyasından yükselen isteği fırsata çevirmek, haksız gelir elde etmek ve menfaat bulmak  arzusuna olan bazı kötü niyetlilerde oluyır. Ücretlerin çoğaldığından şikayetçi olan vatandaşlarımız bu konuda bize müracaat ediyor. Özellikle kira ve nakliye fiyatları olarak zaman zaman yüksek  ceza kesildiğine dair ialnlar görüyoruz. Lakin bu noktada daha caydırıcı yaptırımların olması gerekiyor."


Geri Dön