30 / 04 / 2024

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!

Kahramanmaraş depreminin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, İnsanların hayatları kolaylaşsın diye kısa çalışma ödeneği için de çalışmalar devam ediyor.



TÜM İŞLEMLER DAHA HIZLI YAPILACAK

Pandemi döneminde geçerli olan kısa çalışma ücretleri ve ücretsiz izin yeniden gündeme geldi. İnsanların kısa çalışma ödeneği için  başvuru yapması kafi sayılırken inceleme yapılmayacağı da ifade edildi. Bu bağlamda kısa çalışma ödeneğinin süratli bir halde hesapları aktarılacağının altı çizildi. Kısa çalışma ödeneği ile zor durumda kalan işverenler ve çalışanların aylıkları da devlet aracılığı ile karşılanacak.

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!
UYGULAMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kısa çalışma ödeneği işverenin yol açmadığı doğal afet, salgın hastalık ve benzeri hallerde verilen ücret olarak bilinmektedir. Bölgesel  kriz ve mücbir nedenlerle çalışanlara verilen para haftalık çalışma sürelerinin en az üçte birini karşılamaktadır. Devamlılık şartı aranmadan en az 4 hafta vakitle kapalı kalması halinde çalışanlara verilen tutarlar kısa çalışma ödeneği bağlamında yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön