15 / 05 / 2024

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!

Zelzelenin yaşandığı coğrafya itibari ile 7256 sayılı kanun devreye girdi ve yapılandırılan alacakların borçlarının taksit ödeme zamanları mücbir sebep hali bitimine ertelendi.



Orman Genel Müdürlüğünün, Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi icraatlarına ait Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete yayımlandı.

Buna göre, 6 Şubat’ta olan zelzelelerden etkilenen illerde yönetmelik hükümleri bağlamında kredi kullandırılan orman köylüleri ve kooperatiflerinin, 6 Şubat-31  Temmuz dönemde tahsil edilmesi gereken kredi taksitleri, başvuru şartı olmaksızın 31 Aralık’a kadar ertelendi. Bu alacaklar için erteleme amanınca herhangi bir faiz
 tahakkuk ettirilmeyecek. Yönetmelik 6 Şubat’tan geçerli olmak üzere devreye girdi.

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!

"Mücbir sebep", Türkçede genellikle hukuk alanında kullanılan bir terimdir ve "zorlayıcı sebep" olarak da çevrilebilir. Bir olayın mücbir sebep olarak kabul edilmesi için,  öngörülemeyen, kaçınılmaz ve kontrol edilemeyen bir durumun ortaya çıkması gereklidir. Mücbir sebepler, bir sözleşme veya yasal yükümlülük açısından bir kişinin sorumluluğunu ortadan kaldırabilir veya azaltabilir. Örnek olarak, doğal afetler, savaş, grev, salgın hastalık, yangın veya hükümetin müdahalesi gibi durumlar mücbir sebep olarak kabul edilebilir.

 

İBB kaç personel alacak? KPSS şartı var mı? Başvuru şartları nedir?

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!


Geri Dön