02 / 05 / 2024

Ahmet Çamyar Alan Cami yenileme çalışmalarını inceledi!

Ahmet Çamyar Alan Cami yenileme çalışmalarını inceledi!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçtiğimiz günlerde gece çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Ordu’nun Ünye ilçesi Hızarbaşı Kumarlı Mahallesindeki Alan Camii’nde incelemelerde bulundu.




Ordu’nun Ünye ilçesi Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi’nde bulunan, son zamanlarda yenileme çalışmalarının devam ettiği Alan Cami, gece çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yangın sonrası mahalleye giderek incelemelerde bulundu.


“Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız”


Yangının elektrik kontağından çıktığı ile ilgili tahminlerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yangının tam sebebinin öğrenilmesi için teknik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Mahalle sakinleri ve caminin din görevlisinden bilgiler alan Başkan Çamyar, “ Caminin içinde yenileme çalışmalarının devam ettiği bilgisini aldık. Yenileme çalışmalarında sona gelindiği günlerde maalesef gece çıkan bir yangın sonucu Cami kullanılmaz hale gelmiş. Bizler de yaptığımız incelemelerde ciddi derecede hasar olduğunu ve tekrar kullanımının mümkün olmadığını gördük. Bu noktada caminin yıkılarak tekrar yapılması gerektiğini görüyoruz. Ünye Belediyesi olarak, Caminin tekrar ibadete açılması için yıkım ve yapım işlemlerinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Can kaybının yaşanmaması bizim için en büyük teselli olmuştur. Ben bir kez daha mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.



Ünye Belediyesi




Geri Dön