17 / 05 / 2024

Alan Cami yenileme çalışmaları

Alan Cami yenileme çalışmaları

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçtiğimiz günlerde gece çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Ordu’nun Ünye ilçesi Hızarbaşı Kumarlı Mahallesindeki Alan Camii’nde incelemelerde bulundu.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da cami alanının imar planı ticaret alanı olarak değiştirildi!

İBB Meclisi'nde, Üsküdar'da cami alanında kalan bir parselin imarı, ticaret alanı olarak değiştirildi...

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Fehmi Babacan adına yapılan cami ibadete açıldı!

Babacan Holding kurucusu Fehmi Babacan adına inşa edilen ve Babacan Premium Projesi içerisinde yer alan cami ibadete açıldı.

Kayseri'de yenileme alanı kararı!

Kayseri Melikgazi ilçesini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Erzurum Yakutiye'de yenileme alanı belirlendi!

Erzurum ili, Yakutiye ilçesi, Camiikebir, Caferiye, İbrahimpaşa ve Kuloğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alanın yenileme alanı olarak belirlendi. 

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Konya Karatay'da yenileme alanı kararı!

Konya Karatay'da Aziziye Mahallesi'ndeki bazı gayrimenkuller Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Alan Cami yenileme çalışmaları Haberi

Alan Cami yenileme çalışmaları


Ordu’nun Ünye ilçesi Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi’nde bulunan, son zamanlarda yenileme çalışmalarının devam ettiği Alan Cami, gece çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yangın sonrası mahalleye giderek incelemelerde bulundu.


“Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız”


Yangının elektrik kontağından çıktığı ile ilgili tahminlerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yangının tam sebebinin öğrenilmesi için teknik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Mahalle sakinleri ve caminin din görevlisinden bilgiler alan Başkan Çamyar, “ Caminin içinde yenileme çalışmalarının devam ettiği bilgisini aldık. Yenileme çalışmalarında sona gelindiği günlerde maalesef gece çıkan bir yangın sonucu Cami kullanılmaz hale gelmiş. Bizler de yaptığımız incelemelerde ciddi derecede hasar olduğunu ve tekrar kullanımının mümkün olmadığını gördük. Bu noktada caminin yıkılarak tekrar yapılması gerektiğini görüyoruz. Ünye Belediyesi olarak, Caminin...