10 / 05 / 2024

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!



AHŞAP EV BAKIMI ZOR MU?

Ahşap evlerin bakım ve tamirleri kolaydır. Gerekli malzeme bulunduğu zaman ise rahatlıkla sağlanabilir. Ahşap, yoğunluğu ile değerlendirildiğinde yüksek mukavemete sahip bir malzemedir.

AHŞAP EV İÇİN RUHSAT GEREKİR Mİ?

Ahşap evler için ruhsat almak gerekli midir? Betonarme karkası bulunmayan herhangi bir konuta ruhsat gerekmez. Eğer ahşap bir ev yapmak gibi bir niyetiniz varsa,; inşaat, elektrik, makine, mimari tüm projeleri dışarıya çizdirmek ve çizen özel şirketlerden de sorumluluklarının kendilerine ait olduğuna dair ve yapıyı kendileri denetleyeceklerine dair de muvaffakatname almanız istenir.

AHŞABIN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Ahşabın özellikleri ahşap ev yaptırmayı ya da almayı düşünen kişilerce araştırılmaktadır. İşte ahşap evlerin dezavantajları;

  • Ahşap ev, korunmadığı zaman içerisine kolay bir şekilde suyu çeker ve böylece şişer ve büzüldükten sonra üzerinde çatlaklar oluşur.
  • Ahşap evin, her nokta ve doğrultudaki statik özellikleri eşit değildir.
  • Böcekler, mantarlar ve bakteriler ahşabın yapısının bozulmasına ve çürümesine sebep olabilirler.
  • Ahşap evler, ses yalıtımı yönünden de zayıf kalmaktadır.

AHŞABIN ÇÜRÜMEMESİ İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Ahşap evinizi ya da herhangi bir ahşap eşyanızı korumak için; yağlı boya, pinotex, vernik olabilir bunlarla birlikte özel koruyucular ile yapılan boyama yöntemleri uygulanabilir. Yağlı Boya: şu anda da ahşabın korunması için en çok uygulanan işlem, ahşabın yağlı boya ile boyanması olmaktadır.


Geri Dön