11 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri sürdürürken, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 1-2-3 çocuklu ailelere para yardımı yapılıyor. SED yardımları 2023 yılına girilmesi ile birlikte arttı. İşte yeni tutarlar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1-2-3- çocuğu olana 3.040 TL veriyor. Bakanlıkça sağlanan çocuk destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerince takip ediliyor. SED destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklarının masraflarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere, her ay SED yardımı yapılacağını söylemişti. İşte e-Devlet üzerinden SED yardımı ödemeleri sorgulama ekranı...

 Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

MART AYI SED YARDIMI YATTI MI?

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için martta 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını ifade etti.

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizdi.

Aile birliğinin ve bütünlüğünün muhafaza edilmesine ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini vurgulayan Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi hedeflediklerini aktardı. Bu doğrultuda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, SED hizmet modelini hayata geçirdiklerini hatırlatan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını anımsattı.

İşte detaylar...


Geri Dön