17 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı müjde verdi: Şimdi 1.648 TL ve 3.090 TL hesaplarınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı müjde verdi: Şimdi 1.648 TL ve 3.090 TL hesaplarınıza yatıyor!

Son dakika haberine göre, Aile Bakanlığı tarafından önemli bir destek müjdesi duyuruldu. Bu müjdeyle birlikte, uygun vatandaşların banka hesaplarına 1.648 TL ve 3.090 TL tutarında para yatırılacak. Bu önemli haberin ayrıntılarını kaçırmamak için hemen inceleyelim...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı aracılığıyla çocukların eğitimine önemli bir kaynak sağlamaktadır. Bu program kapsamında, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve üniversite gibi farklı eğitim seviyelerindeki öğrencilere özel olarak belirlenmiş miktarlarda destek ödemeleri yapılmaktadır. Ancak, SED başvurusu yapabilmek için belirli şartları karşılamak gerekmektedir.

Başvuru şartları arasında, çocuğuyla bir arada olma hakkına sahip olan bakım tedbiri kararı bulunan ailelerin başvurması, ekonomik nedenlerle destek alamayan çocukların yardıma ihtiyaç duyması, bakım tedbiri kararı olan ancak ailesi tarafından bakılan çocuklara destek sağlanması, bakım tedbiri olan ancak yaş nedeniyle kurumdan ayrılan ve destek almayan çocukların muhtaç duruma düşmesi, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu bir süre kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike oluşturan bir ameliyatı olan veya vefat eden kişilerin çocuklarına yönelik ödemeler yapılmaktadır.


Geri Dön