05 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 1.300 TL müjdesi!

Aile Bakanlığı'ndan 1.300 TL müjdesi!

Aile Bakanlığı resmi olarak çocuklu ailelere sevindirici bir haber verdi. Ödemeler PTT aracılığıyla sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek! 1, 2 veya 3 çocuğu olan ailelere 1300 TL yardım yapılacak. Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilir? İşte merak edilenler...



Kadınlara, binlerce lira tutarında destek sağlanmaya devam edilmektedir. Hem çalışan hem de çalışmayan kadınlar, Çocuk Yardımı, Doğum Yardımı, yarı zamanlı çalışma desteği, süt ve emzirme parası gibi çeşitli desteklerden faydalanabilmektedir. Çocuk parası miktarı, çocuk sayısına bağlı olarak değişmektedir. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira destek verilmektedir. Peki, bu yardımdan kimler yararlanabilir? İşte merak edilenler!

Çalışan kadınlar, doğum öncesinde ve doğum sonrasında belirli bir süre izin hakkına sahiptir ve çalışmadıkları süre boyunca ücretli izin kullanabilirler. Doğum yardımı, asgari ücret üzerinden hesaplanır ve ödenir. Yıl sonunda yapılan yüzde 55'lik asgari ücret artışı, doğum yardımına da yansımaktadır. Bu nedenle, yakın zamanda doğum yapacak olan çalışan kadınlar, "2023'te doğum yardımı ne olacak?" gibi soruları araştırmaktadır. Ayrıca, çalışan kadınlar için doğum izni süresinde alacakları ücret de merak edilmektedir.

2023 YILINDA ÇALIŞAN KADINLAR, DOĞUM İZNİ SÜRESİNDE NE KADAR ÜCRET ALACAKLAR?

Çalışan kadınlara doğumdan önce ve doğumdan sonra toplam 112 gün süreyle izin verilmekte ve bu süre boyunca maaşları ödenmektedir. Asgari ücrete yüzde 55 oranında bir zam yapıldıktan sonra doğum izni ödeneği asgari tutar olan 24.909 lira seviyesine yükselmiştir.

Doğum izni ödeneği, annenin adına açılan bir Ziraat Bankası hesabına aktarılmaktadır. Paranın hesaba yatıp yatmadığını kontrol etmek için doğum izni sona erdiğinde turkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, doğum yardımı kapsamında ilk çocukta 300 lira ek ödeme yapılmaktadır.

Doğum yardımının ödenip ödenmediğini sorgulamak için e-devlet üzerinden "Doğum Parası" sekmesini kullanabilirsiniz. Bu sekmeden doğum parasını kontrol edebilme imkanınız bulunmaktadır.


Geri Dön