05 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 1.300 TL müjdesi!

Aile Bakanlığı'ndan 1.300 TL müjdesi!

Aile Bakanlığı resmi olarak çocuklu ailelere sevindirici bir haber verdi. Ödemeler PTT aracılığıyla sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek! 1, 2 veya 3 çocuğu olan ailelere 1300 TL yardım yapılacak. Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilir? İşte merak edilenler...



ÇOCUK DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE VE NASIL YAPILACAK? BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Anne ve babaların gündeminde yer alan konulardan biri, Çocuk Destek Bileşeni kapsamında gerçekleştirilecek olan destek ödemeleridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde sunulan çocuk desteği ödemelerinin miktarı ve hesaplara ne zaman yatırılacağı konusunda ayrıntıları açıkladı.

ÇOCUK DESTEĞİ NEDİR VE MİKTARLARI NE KADARDIR?

Ailelerin çocuklarına yönelik sosyal yardımı kapsayan 'çocuk yardımı bileşeni', hanedeki çocuk sayısına bağlı olarak aylık 350 TL ile 650 TL arasında ek destek sağlanacağını belirten Bakan Yanık, konu hakkında şunları ifade etti:

"Bu çerçevede, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ek destek sağlayacağız."

Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılmaktadır. Aile Destek Programı, düzenli ödemelerle 12 ay boyunca destek sağlamaktadır.

ÇOCUK DESTEĞİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanma koşulları şu şekildedir: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ü olan 1.833,45 TL'nin altında olması gerekmektedir.

Destek ihtiyacı olan herkes, bu programdan yararlanabilir. Mevcut sosyal yardım alan kişiler de bu desteği talep edebilir.


Geri Dön