06 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı'ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşların içini rahatlatacak bir adım geldi. Bakanlık tarafından çoklu doğum ile dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere yardım yapılacak! İşte ayrıntılar...



3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen çok çocuklu haneler. Bu, çocukların beslenme ve kendi kendine yeterlilik ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış merkezi, düzenli bir nakit yardım programıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  birden fazla doğum yardımı ve doğum yardımı sağlayarak geniş aileleri desteklemektedir. Özellikle tek çocuk yerine ikiz ya da üçüz doğuranların daha çok yardıma ihtiyacı var. Bu nedenle gelen taleplerdeki artış dikkate alınarak yeni bir yardım paketi devreye alınmıştır. Bu destek, yeni pakete kaydolan 0-2 yaş arası çoklu doğumlar için geçerlidir. Doğum yaptıktan sonra başvurursanız iki yıl boyunca yardım alabilirsiniz.

Aile Bakanlığı ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!

Yardım ile amaçlanan 0-2 yaş aralığında kadar çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Verilen bu yardım enflasyon oranına sabit olarak değişiklik göstermektedir.

Çoklu doğum yardımı ile amaçlanan, doğum yardımından farklı olarak daha çok çocuğa sahip ailelere daha çok yardım yapmaktır.

Yardım başvuruları Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen ailelerin başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan ailelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il/ilçe müdürlüğü veya e-Devlet üzerinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Aile Bakanlığı ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!

Çoklu Doğum Yardımı Başvuru Şartları!

Çoklu doğum yardımı ile birlikte gebelik yardımı parasını almanız mümkündür. Çünkü gebelik yardımı parası yalnızca 1 defaya mahsus verilmektedir.

Gebelik yardımı parası ile amaçlanan, ailenin hastane masraflarını karşılamaktır. Fakat çoklu doğum yardımı, doğan çocukların öz bakımlarının ve beslenme ihtiyaçlarının bir nebze karşılanmasıdır. 

Aile Bakanlığı ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!

Başvuru yapmak için yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız yeterlidir.
Aile içerisinde çoklu doğum yapan anne varsa aileden herhangi biri başvuru yapabilir.
Bu yardım çocuklar 2 yaşına gelene kadar desteklemeyi amaçlamaktadır. Bundan dolayı çoklu doğum yapmanıza rağmen 2 yıl içerisinde yardımdan faydalanmadıysanız, daha sonrasında faydalanamazsınız.

Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Şimdi TC Kimlik Kartı ile başvuran hemen 1500 TL alıyor!
Aile Bakanlığı çılgın müjdeyi verdi! Bu kişiler TC Kimlik Kartı ile anında ödeme alıyor!
Aile Bakanlığı'ndan ayaklarınızı yerden kesecek müjde! Kimliğinizi de alıp hemen 1.996 TL'yi alın!

Geri Dön