11 / 05 / 2024

Aile Destek ödemeleri bitecek mi?

Aile Destek ödemeleri bitecek mi?

Türkiye'de aile destek ödemelerinden faydalanan çok sayıda vatandaş var. Bu vatandaşlarımız aile destek ödemelerinin bitip bitmeyeceğini merak ediyor. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamasına göre bu yıl toplamda 35 milyar TL civarında destek ödemesi yapıldı. Genelde ihtiyaç sahibi aileler için ödenmekte olan bu tutar, kişinin gelir durumuna göre değişiklik gösteriyor. Belirtilenlere göre, yalnızca bu ay 4 buçuk milyar tl destek ödemesi yapılmış durumda. Bakanlık bu yardım ödemelerinin devam edeceğini duyurdu. Ancak aynı destek ödemeleri Temmuz ayında bitecek buna göre başka bir yardım ödemesi planlanması bekleniyor.

Devlet, gelir durumu düşük olan vatandaşlara yardım edebilmek için çeşitli yardımlar düzenliyor. Aile destek ödemeleri de bunlardan biriydi. Temmuz ayında bu ödemelerin sona ermesi ile birlikte, devletin farklı yardımlar sağlayacağı düşünülüyor. Ancak konu ile ilgilim bakanlık tarafından net bir açıklama da yapılmadı. Hem bu ödemelerden faydalananlar hem de ödemelerden yeni faydalanmayı düşünenler, başka bir yardım açıklanmasını bekliyor ya da bu yardımın uzatılmasını beklemekte.


Geri Dön