20 / 05 / 2024

Aile destek ödemesi kaç TL? Aile destek ödemesine zam mı geldi?

Aile destek ödemesi kaç TL? Aile destek ödemesine zam mı geldi?

Aile destek ödemesi kaç TL? Aile destek ödemesine zam mı geldi? soruları aile destek ödemesi alan kişiler tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!



AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ PARA?

Aile Destek Programına başvuruda bulunan kişiler ne kadar ödeme alıyor? Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında ödeme yapılıyor. Ancak destek ödemelerine yeni bir iyileştirme geldi. Bu iyileştirme ile birlikte ödemeler hane başına aylık 850 - 1250 TL'ye yükseltildi. Ancak iyileştirilmiş ödemelerin hesaba ne zaman geçeceğine dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusu yapılabilir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNE ZAM MI GELDİ?

Aile Destek ödemesine zam yapılıp yapılmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

  • Başlangıç olarak 450 TL – 650 TL olan ödeme tutarı 850 TL – 1.250 TL' ye çıkarıldı.
  • 'Çocuk Destek Bileşeni' adı ile yeni bir destek programa dahil edildi. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara dair ek olarak aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanacak.
  • Türkiye Aile Destek Programına başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanacak. KW karşılığı destek verilecek. Yani en fazla 216 TL'ye kadar. Diğer yandan hali hazırda Elektrik Tüketim Desteği de devam ediyor.
  • Doğal gaz Tüketim Desteği'nde de tutar artırıldı. Mevcut 415 1.150 TL olan destek miktarı 900 TL – 2.500 TL olacak şekilde de düzenleme yapıldı.

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Bakanlık ülke genelinde binlerce personel arıyor! Eğitim şartı aranmıyor! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön