27 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Ağustos ayında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli destek ödemeleri hakkında bilgi paylaşımını sürdürüyor. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik destek ödemelerini sürdürüyor. Ağustos ayında açıklanan yeni destek paketi ile çocuğu olan ailelere okul desteği verileceği müjdesi verildi. Bu destek ile çocukların eğitim-öğretim hayatlarına destek olunması hedefleniyor.

Ağustos ayının ilk günlerinde yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklu ailelere yönelik yeni bir destek programının başlatıldığını duyurdu. Bu program kapsamında, dar gelirli hanelerde yaşayan ve 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunan ailelere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu veya anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarına hazırlanmalarında önemli olan Anaokulu/Anasınıfı Desteğimiz ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yanındayız" dedi. Ayrıca, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuk için 380,3 milyon TL tutarında Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladıklarını da vurguladı.

Bu destek paketi çerçevesinde ödemelerin aylık olarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılacağı belirtildi. Böylece çocukların beslenme, öz bakım ve eğitim materyallerinin temini için gereken kaynakların sağlanması amaçlanıyor.

Ağustos ayında başlayan bu yeni destek programı, dar gelirli ailelerin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu tür sosyal yardımların halkın yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik önemli adımlar olduğu belirtiliyor.

Bakanlık yetkilileri, ilerleyen süreçte farklı sosyal yardım programlarının hayata geçirilmesi ve bu konuda kamuoyuna daha fazla bilgi verilmesinin planlandığını belirtti.

1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...    
Kocaeli'nin titreyen toprağında 486 canlı fay tehlikesi! 70 bin kişi diri fay hattı üzerinde yaşıyor!
Renault Taliant'a bu ay hiç zam yapılmadı! 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...
Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den çarpıcı iddia: Doların yeni hedefi 35 TL!

Geri Dön