28 / 04 / 2024

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Asgari ücret desteğinden 1.7 milyon iş yerinin yararlanacağını söyledi.



sgari ücret desteği, ülkelerin belirlediği asgari ücretin altında çalışanlar için hükümetler tarafından verilen bir tür ekonomik yardımdır. Asgari ücret desteği,  çalışanların geçimlerini sağlamaya yönelik olarak verilir ve genellikle çalışanların aldığı ücretin eksik kalan kısmını tamamlar. Asgari ücret desteğinin miktarı  ve verilme koşulları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Bu desteğin amacı, çalışanların yaşam standardını yükseltmek ve çalışma koşullarını iyileştirmektir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, işverene asgari ücret desteğinin 400 liraya çıkarılması, memur ve emeklilerin maaş artışlarına ilişkin yasa  teklifiyle ilgili Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda asgari ücret desteğinden 1.7 milyon iş yerinin faydalanacağını ve maliyetinin 17.1 milyar lira olacağını söyledi.

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

Elitaş, memur ve emekli maaşlarına yapılacak yüzde 30’luk zammın maliyetinin ise 260 milyar TL olduğunu belitti. Elitaş, en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den  5 bin 500 TL'ye çıkarılmasının maliyetini ise 21.9 milyar TL olarak ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön