13 / 05 / 2024

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Asgari ücret desteğinden 1.7 milyon iş yerinin yararlanacağını söyledi.



MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NEDİR?

Memur maaşı, devlet kurumlarında çalışan personel için ödenen maaştır. Memur maaşı, bir personelin görev yaptığı kurum ve pozisyona göre değişebilir. Memur maaşı, genellikle ülkelerin belirlediği asgari ücretin üzerinde olur ve çalışanın eğitim seviyesi, deneyimi ve pozisyonuna göre yükseltilebilir.

Emekli maaşı ise, bir kişinin emekli olmasından sonra ödenen maaştır. Emekli maaşı, emekli olan kişinin geçmişte yaptığı çalışmalar ve kazandığı para ile ilgili bir hesaplama sonucu belirlenir. Emekli maaşı, genellikle memur maaşından daha düşük olur. Emekli maaşı, emekli olan kişinin yaşı, cinsiyeti,  çalışma süresi ve çalıştığı kurum gibi faktörler göz önünde bulundurularak hesaplanır.

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

EMEKLİ ZAMMI NEDİR?

Emekli zammı, emekli olan kişilere ödenen bir ek ödemedir. Emekli zammı, emekli olan kişilerin geçimlerini kolaylaştırmak amacıyla verilir. Emekli zammı, genellikle emekli maaşının üzerine ek olarak ödenir ve emekli olan kişinin yaşı, cinsiyeti, çalışma süresi ve çalıştığı kurum gibi faktörler göz önünde bulundurularak hesaplanır. Emekli zammı, ülkeler arasında farklılık gösterebilir ve her ülkede farklı şartlar ve koşullar çerçevesinde verilebilir.

İstanbul'da indirim yapıldı ama...! Uzmanı madalyonun öbür yüzünü yazdı

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye'nin birincisi o seçildi! 

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön