04 / 05 / 2024

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin kapsamına girerek emekli olmak isteyenler çeşitli yollar ararken, bunlardan biri olarak staj döneminin prim gün sayısına eklenip eklenmeyeceği konusu pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Ak Partili Özlem Zengin, staj süresi ve emeklilik ile ilgi



EYT’LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Bu konuda çalışmaların devam ettirildiğinin altını çizen Özlem Zengin, “İlk maaşlarını mart ayında alacak biçimde, şubat ayında bu düzenlemeyi Meclis’te tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Son derece teknik bir çalışma, aynı anda iki Bakanlığın koordineli çalışması gereği bulunuyor. Tam teklif Meclis’e gelene kadar iki Bakanlığın çalışması ile bu süreç bitirilmiş olacak. Hedefimiz mart ayında ilk maaşlarını almış olmalarını sağlamak” bilgisini verdi.

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

STAJ VE ÇIRAKLIK SÜRESİ EYT’YE DAHİL EDİLECEK Mİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, staj ve çıraklık süresinin emeklilik için prim gününe eklenmesinin şu anda söz konusu olmadığını söyledi.

Zengin, “Şu an için yok gibi görünüyor. Sunuma baktığınızda, ne kadar ağır bir sorumluluk olduğunu görüyorsunuz. Bu gerçekten çok önem taşıyan bir düzenleme, sadece bugün için değil Türkiye’nin 40-50 yılına etkisi olacak bir düzenleme hayata geçiriyoruz. Gönül ister ki mümkün olduğunda bu alanı daha genişletelim. 1999 yapıyorsunuz, bir günde kaçırdım diyen var. 2000 ile ilgili EYT kampanyası başlatanlar var. O yüzden bu dengeyi çok iyi tutturmak zorundayız” dedi.

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön