08 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, akaryakıt sektöründeki sorunları Meclis gündeminde konuştu ve akaryakıt sektöründe alınması gereken önlemleri açıkladı. İşte ayrıntılar...



İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, akaryakıt sektöründe yaşanan problemlerle ilgili konuştu. Girdi maliyetlerinin yükselmesine rağmen akaryakıt istasyonlarının kar marjının 1 lira ile sabit kaldığına dikkat çeken Ataş, “Yüzde 300 artış gösteren girdi maliyetleri enflasyon ve sermaye artışı altında ezilen istasyonlar yakıt bile alamayacak duruma gelmiştir” açıklamasında bulundu. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, akaryakıt sektöründeki sorunları Meclis gündeminde konuştu ve akaryakıt sektöründe kaçakçılığın önüne geçilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak, "Uzun yıllardır, akaryakıt konusunda kaçakçılığın önlenememesi sonucu devletin ciddi bir vergi kaybına uğradığı, dürüst çalışan akaryakıt istasyonlarının da kaçakçılık ve usulsüzlük yapanlar karşısında zarar ve haksızlığa uğradığı düşünüldüğünde bu konuda daha ciddi düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!   

Ataş, "Herkesin gözü önünde, şehirlerarası yollarda, TÜPRAŞ çıkış fiyatının bile altında yakıt satan istasyonlar hem vatandaşların maddi zarara uğramasına hem de işini düzgün yapan istasyonların korunması için daha sıkı denetlenmelidir" diye konuştu ve yalnızca denetlemekle de yakıt kaçakçılığının önlenemeyeceğini vurguladı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; asıl önemlisinin, kaçak akaryakıtın yurt içine nasıl sokulduğunun, buna kimlerin göz yumduğunun ve bundan kimlerin menfaat sağladığının tespit edilmesi ve engellenmesi olduğunu belirten Ataş, "Ayrıca, insanları kaçakçılığa sevk eden yüksek vergiler de bir an önce indirilmelidir" dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön