20 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, akaryakıt sektöründeki sorunları Meclis gündeminde konuştu ve akaryakıt sektöründe alınması gereken önlemleri açıkladı. İşte ayrıntılar...



AKARYAKIT İSTASYONLARI GİRDİ MALİYETLERİNİN ALTINDA GÜÇLÜK ÇEKİYOR 

Akaryakıt sektörünün pek çok sorununun olduğuna dikkat çeken Ataş, özellikle her şeyin fiyatı artarken, akaryakıt istasyonlarının kâr marjının sabit kaldığına, oran olarak üçte 1'lere gerilediğine dikkat çekti. 

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

Konuya ilişkin "Akaryakıt fiyatları 7 lira civarındayken, akaryakıt istasyonlarının brüt kar marjı 1 TL’ydi, bugün akaryakıt fiyatı 26 lirayı aşmış olmasına rağmen istasyonların kâr marjı hala 1 TL olarak kalmıştır" ifadelerini kullanan Ataş, personel maliyeti, elektrik, su, banka komisyonu gibi giderleri sürekli yükselen istasyonların karının enflasyon karşısında yok olduğuna vurgu yaptı. 

"Üstelik, akaryakıt fiyatlarının kısa sürede, yaklaşık 4 katına çıkması, istasyon sermayesinin de aynı şekilde artmasına neden olmuştur" diyen Ataş, yüzde 300 yükselen girdi maliyetleri ile enflasyon ve sermaye artışı altında ezilen akaryakıt istasyonlarının yakıt bile alamayacak duruma geldiklerine dikkat çekti. 

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!  

Bugün, kredilerle ayakta durmaya çalışan iki üç küçük istasyonun birleşerek 1 tanker yakıt alabildiğini aktaran Ataş, istasyonların ayakta kalabilmesi için tüketiciye yansımadan bayi kârlarının arttırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Akaryakıt sektöründe uygulanan KDV ve ÖTV oranlarının da indirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Ataş, "Tüm akaryakıt piyasasını kapsayacak şekilde ele alınacak kanuni düzenlemelere bir an önce ihtiyaç vardır. Aksi hâlde pek çok istasyon ya iflas edecek ya da yasa dışı yollara başvurarak kaçakçılığa devam edecektir" açıklamasında bulundu. 

Benzin, motorin ve LPG'de büyük şok! Akaryakıt fiyatlarını gören inanamadı! Opet, BP, PO 29 Ekim 2022 fiyat listesi

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

TOKİ İlk Evim başvuruları 2 gün sonra sona eriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön