21 / 07 / 2024

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı Petroleum Istanbul 2022 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19 sebebiyle ekonomilerin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Yılmaz, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgalde sürecin daha da zorlaştığını aktardı.




EPDK’nin bu konularla ilgili üzerine düşeceğini yapmaya hazır olduğunu belirten Yılmaz, adaletten taviz verilmeyeceğini söyleyerek, tüketicilerin sırtına yük olacak hiçbir hamleye de onay verilmeyeceğini ifade etti.

Petrol Piyasası Kanunu gereği akaryakıt fiyatlarının serbest piyasada oluştuğunu anımsatan Yılmaz, bu fiyatları devlet veya EPDK'nin belirlemediğine dikkati çekerek, kanunun verdiği yetkiyle daha evvel 4 defa tavan fiyat uyguladıklarını hatırlattı.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Tavan fiyatın bu piyasanın başıboş olmadığına dair bir güvence ve sigorta olduğunu savunan Yılmaz, bu güvenceyi doğru zamanda ve gereken şartlarda tekrardan kullanmaktan asla çekinmeyeceklerini belirterek, 2021’de alınan tavan fiyat uygulaması kapsamında bayiler ve dağıtıcıların toplam marjının 2 ay boyunca 70 kuruş olarak belirlendiğini ifade etti.

Bugünden itibaren İstanbul Avrupa Yakası'nda toplam marj ortalamanın 130 kuruş, priminin ise eklendiğinde 170 kuruşu geçtiğini vurgulayan Yılmaz, ‘’El insaf diyorum. Diğer kentte daha fazla artış olduğunu da çok iyi biliyorum." dedi.

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön