02 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı Petroleum Istanbul 2022 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19 sebebiyle ekonomilerin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Yılmaz, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgalde sürecin daha da zorlaştığını aktardı.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte petrol fiyatlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına da yansımış oldu. Akaryakıt fiyatlarına ilişkin konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, piyasada yapısal bir sorun olmadığını vurgulayarak, tüketicinin sırtına yük olacak hiçbir hamleye onay verilmeyeceğini ifade etti.  

Akaryakıt sektörünün bu zorlu süreçten dolayı samimiyet sınavı verdiğini kaydeden Yılmaz, çıkarları için parça zarar gördüğünde özellikle sosyal medyayı kullanan EPDK’yi hedef alanları, tehdit edenleri, turnusol kâğıdı gibi ortaya çıkaran bir samimiyet sınavı olduğunu aktararak, EPDK’nin çığırtkanlıklara prim vermeceğini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili sorun mu var? EPDK açıkladı! 

Akaryakıt piyasalarının ülke ekonomilerinin değerlendirilmesi bakımından önemli bir gösterge olduğuna işaret eden Yılmaz, akaryakıt piyasasında yatırımların hiç durmadığını vurgulayarak, piyasada yapısal bir sorunun olmadığını yineledi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde sektör oyuncuları tarafından gündeme getirilen şikâyetlerin abartıldığını savunan Yılmaz, bunların üstesinden gelinebilecek konular olduğunu kaydederek, EPDK’nin bu sorunlara kayıtsız kalmayacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön