29 / 04 / 2024

Akaryakıtı 10 TL'ye düşürecek formül açıklandı!

Akaryakıtı 10 TL'ye düşürecek formül açıklandı!

Akaryakıt fiyatlarına art arda zam gelmeye devam ediyor. Zamlanan  motorin ve benzin fiyatlarına ilişkin indirim formülü açıklandı. Gazeteci Osman Arolat "KDV ve ÖTV‘den vazgeçilirse benzin ve motorin 10 TL'ye düşer" açıklamasını yaptı.



Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat kaleme aldığı yazısında "100 liralık akaryakıtın yaklaşık 60 lirası, ÖTV ve KDV. Akaryakıt zamlarına karşı tek çözüm KDV ve ÖTV‘den vazgeçmek olacak" dedi.

Dolar kuru ve Brent petrol artışları gerekçesi ile akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor.  1 Ocak'ta yapılmaya başlayan zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları kendini ikiye katladı. Sene başında benzin ve motorin ortalama 13 lira LPG ise 8,76 liraya satışa sunuluyordu. 2 buçuk ayda ise benzin fiyatı 20.34 liraya motorin fiyatı ise 22.82 lirayı gördü. 

Akaryakıtı 10 TL ye düşürecek formül açıklandı!

Yaşanan zamlardan sonra indirim haberi bekleyen vatandaşlar için Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat indirim formülünü açıkladı.

Arolat, "Her gün mazot ve benzine zam geliyor. Uzmanlara ve akaryakıt bayilerine sordum. Aldığım yanıt, "Artışın önüne geçmek için yapılacak tek şey devletin akaryakıtta ÖTV ve KDV’den vazgeçmesidir” oldu" diye ifade etti.

Vergi ve KDV'nin alınmaması durumunda akaryakıtın litresinin kaç liraya düşeceği sorusunu yanıtlayan uzmanlar, ”Vergiler düşünce litre fiyatı 10 liraya kadar iner” cevabını verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön