24 / 07 / 2024

Akaryakıtı 10 TL'ye düşürecek formül açıklandı!

Akaryakıtı 10 TL'ye düşürecek formül açıklandı!

Akaryakıt fiyatlarına art arda zam gelmeye devam ediyor. Zamlanan  motorin ve benzin fiyatlarına ilişkin indirim formülü açıklandı. Gazeteci Osman Arolat "KDV ve ÖTV‘den vazgeçilirse benzin ve motorin 10 TL'ye düşer" açıklamasını yaptı.




Bu vergi indiriminin yapılması karşılığında akaryakıt fiyatlarının litresi 22 liralardan 10 liraya gerilerken, tüm ürünlerde taşımacılıktan gelen yük azalacak, özellikle gıda ürünlerinin fiyatlarında bir rahatlama olacaktır.

1 Eylül 2021’de dolar 8,30 seviyesindeyken akaryakıtın litresi 11,60 liraydı. Dolar günümüzde 14.65 TL, akaryakıtın da litresi ortalama 22 lira düzeyinde olunca, insanların akaryakıt fiyatlarındaki artış üzerine kafa yormamalarının mümkün olmadığını düşünüyorum.     

Vatandaş gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bu konuda kafa yormalı, vatandaşın önerdiği gibi hiç olmazsa üç ay süreyle akaryakıttaki KDV ve ÖTV gelirinden vazgeçmelidir.        

“Bu gece akaryakıta zam gelecek“ denilirken, ekonomiyi yönetenlerin iyileştirici sonuçlar alacağına, bir vatandaş olarak inanmak istiyorum."

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Benzin ve mazota zammı kim yaptı? Kim geri çekti?

Şoke eden iddia: Mazot ve benzin 30 TL mi olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön