07 / 05 / 2024

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

Geçtiğimiz haftalarda 120 dolarlara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, 108 dolar seviyelerine kadar geriledi. Petrol fiyatlarının düşüşüyle birlikte motorinin litre fiyatında indirim beklentisi oluştu.



Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanan makroekonomik verilerin gücünü korumasıyla, daha agresif bir şekilde para politikalarında sıkılaşmaya gideceği ve ülke merkez bankasının yüksek enflasyonla mücadeleye yoğunlaşacağı beklentileri de giderek artarken, bu durum tahvil piyasalarından çıkışlara gaz verdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Brent petrolün varil fiyatı dün itibarıyla yüzde 8,4 düşüş sergileyerek, 106,7 dolara geriledi. Ancak bu sabah itibarıyla 108,2 dolar seviyelerinde dengelenmiş oldu. 

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

BENZİN VE MAZOTTA İNDİRİM VAR MI?

120 dolarlardan 108 dolarlara kadar gerileyen petrol fiyatlarının ardından benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. NTV’nin haberine göre; 30 Mart 2022’den itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1,55 Türk lirası indirim bekleniyor.

Ancak benzinde fiyat değişikliğinin olmayacağı söyleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön