07 / 05 / 2024

Akaryakıtta indirim umudu! Bu hamle fiyatları aşağı çeker

Akaryakıtta indirim umudu! Bu hamle fiyatları aşağı çeker

Geçtiğimiz hafta Fed faiz kararın ardından düşüşe geçen brent petrol 1 ay önceki seviyelerine geri döndü. 113 dolara kadar düşen brent petrolün ardından akaryakıtın ucuzlayacağına dair umutlar arttı. 



Hafta sonunun önemli gündemimde ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm'ün açıklamaları yer aldı. ABD Başkanı Joe Biden’ın daha önceki seferlerde akaryakıt fiyatlarından dolayı sektöre yüklenmesinin ardından Bakan Granholm de sürücülere dönerek yüksek fiyatların devam edebileceğini söyledi.

Granholm, talepte yukarı yönün devam etmesini beklediğini dile getirdi. Bölyece hem resesyon ihtimali savuşturuluyor hem de beklentilerin daha çok küresel değişimlere bağlı olduğu ortaya çıktı. 

Rusya, dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından. Rusya'nın petrol üretimi Batı'nın savaş nedeniyle uyguladığı yaptırımlar nedeniyle pek çok ülkeye ulaşmıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan verilere göre Çin'den yapılan petrol ihracatı bir önceki yıla oranla motorinde yüzde 92,7 düşüş gösterdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön