01 / 05 / 2024

Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?

Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?

Dün 100 doları aşan Brent petrolün varil fiyatı sabah saatleri sıralarında uluslararası piyasalarda 97 doların altında işlem aldı. Bu ise akaryakıtta indirim beklentisine sebep oldu. İşte detaylar…



Dün 102, 41 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, dünü 96, 78 dolar seviyesinde bitirdi.

Brent petrolün varil fiyatı bugün sabah saatlerinde % 0.23 düşüşle 96. 55 dolara düştü Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 90, 50 dolardan satıldı.

Brent petrolün varil fiyatı daha sonra 96. 86 dolara kadar çıktı.

Son altı ayın en düşük seviyelerine düşen Brent petrolün varil fiyatı, dünya genelinde açıklanan negatif ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle inişli çıkışlı bir seyir izliyor.

Dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarındaki yükseliş de talebin düştüğü algısını destekleyerek fiyatlara düşürücü baskı yapıyor.

Bu durum ise vatandaşları akaryakıta indirim gelecek mi düşüncesine itti.

STOKLARDA SÜRPRİZ ARTIŞ YAŞANDI

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, dün ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta yaklaşık 4 milyon 500 bin varil yükselerek 426 milyon 600 bin varile çıkacağını açıkladı. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 467 bin varil azalacağı şeklindeydi.

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları da 200 bin varil artışla 225 milyon 300 bin varil olmuş oldu.

 Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön