15 / 05 / 2024

Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?

Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?

Dün 100 doları aşan Brent petrolün varil fiyatı sabah saatleri sıralarında uluslararası piyasalarda 97 doların altında işlem aldı. Bu ise akaryakıtta indirim beklentisine sebep oldu. İşte detaylar…



'KISITLI ARTIŞ' KARARI VERİLDİ

Aynı zamanda, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun önümüzdeki ay için önceki aylara göre kısıtlı bir üretim artışına gidileceğine yönelik düşüncesi fiyatlardaki düşüşü daraltıyor.

Suudi Arabistan önderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanları, çarşamba günü gerçekleşen 31'inci Bakanlar Toplantısı'nda petrol üretimini eylülde günlük 100 bin varil yükseltme kararı aldı.

OPEC'ten yapılan duyuruda yetersiz yatırımlar sebebi ile azalan ek üretim kapasitelerinin, ciddi arz kesintilerine karşı büyük bir dikkat ile kullanılması gerektiği söylendi.

Grup, petrol üretimini geçtiğimiz haziranda günlük yaklaşık 432 bin varil, temmuz ve ağustos ayında ise günlük 648 bin varil artırmada karar kılmıştı.

Alanında ünlü uzmanlar, önceki aylarda daha yüksek üretim hedefleri alan OPEC+ grubunun bu hedefleri uygulayamamasını, pek çok üye ülkenin kaynaklarını tüketmesinin ve küresel petrol isteğinde yaşanan azalmanın dün alınan karar ile etkili olduğu görüşünü açıklıyor.

BORU HATTINDA TAMİRAT

Hazar Boru Hattı Konsorsiyumunun (CPC) Tengiz-Novorossisk boru hattı ile yapılan tedariki Tengiz sahasındaki tamirat çalışmaları ve Kaşagan sahasındaki üretim kesintisi sebepleri ile ciddi şekilde düşürdüğüne yönelik haber akışı da fiyatlar üzerinde etki yaşattı.

Küresel petrol arzının yaklaşık % 1'ini karşılayan CPC boru hattı, Kazakistan petrolünü Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossisk terminaline aktarıyor.

Brent petrolde teknik olarak 97.01 ile 97.34 dolar aralığının direnç, 96.49 ile 96.30 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği düşünüyor.

Flaş flaş… Petrol fiyatlarında büyük düşüş! Akaryakıta indirim ne zaman gelecek?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.38'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1021 Türk Lirası değerinde.

Otomobilden cep telefonuna… Yedek parça yok diyen servisler tazminat ödeyecek

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

Otomobil almayı düşünenler buraya! Volkswagen Golf fiyatları ne kadaoldu? İşte 4 Ağustos fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön