04 / 05 / 2024

Akdeniz Kent Parkı’nın inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak!

Akdeniz Kent Parkı’nın inşaatı 2 ay sonra tamamlanacak!

Antalya Akdeniz Kent Parkı’yla rahat nefes alacak, Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin en güzel parklarından biri olacak Akdeniz Kent Parkı’nı yaklaşık iki ay sonra vatandaşların hizmetine açacak.




Büyükşehir Belediyesi’nin, Olbia Kanyonu’nda Minicity ve Dev Akvaryum arasında kalan alanda yapımını sürdürdüğü Akdeniz Kent Parkı Projesi’nde çalışmalar hızlandı. Akdeniz Kent Parkı Alanı’nda kot farkını düzelttikten sonra ekipler, kazı ve yol açma çalışmalarını tamamladı. Parkın altyapısını tamamlayan ekipler, üst yapı çalışmalarını hızlandırdı. 65 dönümlük alanı kapsayan park doğal yapı zedelenmeden, ağaçlar korunarak oluşturuluyor.


Antalya’ya nefes aldıracak Akdeniz Kent Parkı’yla yeni gezi, dinlenme ve seyir alanları kente kazandırılacak.


EN UZUN HAVUZLU PARK


Parkta suyolları, yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamaları, doğal gezinti yolları, su oyunları içeren süs havuzları, idari ve sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, spor alanı, dinlenme alanları, peyzaj düzenlemeleri bulunacak. İçerisinde engelliler için özel bir alanda yapılacak parkta, yazlık sinema alanı da yer alacak. Bir restoran, bir kafe, beş büfe ve üç tuvaletin projelendirildiği park, Antalya’nın en uzun havuzuna sahip olacak.


3 ana girişe sahip olacak park, tamamlandığında Antalya’nın yeni cazibe alanlarından biri olacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön