28 / 04 / 2024

Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihale edileceği iddiaları TBMM'de!

Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihale edileceği iddiaları TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya'da bulunan Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihaleye açılacağına dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..



Akdeniz Kent Parkı nın yeniden ihale edileceği iddiaları TBMM de!

 

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya'da bulunan Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihaleye açılacağına dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akaydın sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

"Antalya Belediye Başkalığım döneminde yapılan "Akdeniz Kent Parkı" yaklaşık 10 hektar büyüklüğünde olup, kentin aktif yeşil alanları sıralamasında 3. sırada bulunmaktadır. Hem doğal hem de arkeolojik sit alanı olarak ilan edilen bölgenin doğal yapısı korunarak, Antalya Müzesi arkeologları gözetiminde çalışmalar yapılmıştır." şeklinde açıklamalarda bulunan Akaydın "İçerisinde 2 adet kafeterya, 5 adet büfe ve 5 adet WC, 1 adet engelli olmak üzere 3 adet çocuk oyun alanı, yürüyüş, koşu, bisiklet yolları, dinlenme ve kondisyon alanları, sergi salonları, açık hava sineması ve havuzları gibi daha sayabileceğimiz birçok güzelliği barındıran park alanı, 11 Ekim 2013'te tamamlanarak hizmete açılmıştır. Fakat ne yazık ki park alanının içerisinde bulunan yapılar AKP'li belediye tarafından işletilmemiş ve adeta çürümeye terk edilmiştir." dedi.

 

Başkanlığı döneminde 5 milyon 100 bin TL'ye ihale edilerek bitirilen Akdeniz Kent Parkının, bu günlerde 91 milyon gibi fahiş bir fiyatla yeniden ihaleye çıkarılacağı ve içindeki yapıların yıkılarak yeni bir proje uygulanacağının basına yandığını belirten CHP'li Akaydın 8 soru sordu.

 

Akaydın'ın soruları

 

1-    Akdeniz Kent Parkında böyle bir projenin uygulanacağı ile ilgili basma yansımış olan haberlerin doğruluğu nedir?

 

2-    - Doğru ise Akdeniz Kent Parkı alanı içerisine daha önce yapılmış olan tesisler neden işletmeye açılmamış ve çürümeye terk edilmiştir?

 


3-    Turizmde bir dünya kenti olan Antalya'nın en büyük parklarından birindeki yapıların bakımsız, kırık dökük ve harabe bir şekilde bırakılmasını nasıl açıklıyorsunuz?

 

4-    Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu parkı yeniden ihaleye açarak bir kamu zararına neden olacağım düşünmüyor musunuz?

 

5-    Açılış tarihi itibariyle üç yıllık bir geçmişe sahip olan yeni yapıların yıkılacak olmasını nasıl açıklıyorsunuz?


6-    Mevcut yapıların kullanıma açılmayarak, tamamı 5 Milyon gibi bir maliyetle bitirilen alanın, 91 Milyon gibi fahiş bir fiyatla ihaleye çıkılıyor olmasını nasıl açıklarsınız?

 

7-    Bu ihale sonucu alanın doğal ve arkeolojik sit alanı olma özelliğinin bozulma riski var mıdır?

 

8-    Uygulanacak proje nedir? Bu projenin detayları Antalya halkı ile paylaşılmış mıdır?

 


Geri Dön