21 / 05 / 2024

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz Bölgesi’nden toplamda dokuz  ayda 1,5 milyar dolar değerinde hububat ve bakliyat ihracatı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…



Memiş, AHBİB üyesi ihracatçıların söz konusu zaman diliminde bakliyat, pastacılık ürünleri ve bitkisel yağlarda da en yüksek dış satım değerlerine çıktıklarını ifade etti:  

AHBİB'in en fazla ihracat yaptığı ülkeler ile ilgili bilgi veren Memiş, şu şekilde konuştu:

"Üçüncü çeyrek itibarı ile birlikte en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerde yüzde 105 şeklinde artış ve aynı zamanda 401 milyon dolar ile Irak birinci, yüzde 9 azalış ve 109,1 milyon dolar ile Suriye ikinci, yüzde 119 artış ve 55,3 milyon dolar ile Lübnan üçüncü sırada yerini aldı. İhracat hacminde en güçlü artışları da yakaladığımız ülkelerin başında ise yüzde 1490 artış ve 3,1 milyon dolar ile Malta yer aldı. Bunu Vietnam ve Benin de takip etti. Tüm bunların haricinde sıra Afganistan, Suudi Arabistan ve Tunus pazarlarında da anlamlı şekilde artışlara imza attık."

Akdeniz den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Samsung Galaxy A53’e 1.000 lira indirim! İşte şimdi CarrefourSAlara! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin çok satan telefonu iPhone 12 Pro A101’de 12 Ekim 2022 fiyat listesi

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön