01 / 05 / 2024

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz Bölgesi’nden toplamda dokuz  ayda 1,5 milyar dolar değerinde hububat ve bakliyat ihracatı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…



Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, senenin dokuz ayında 1 milyar 459 milyon dolar değerinde dış satım yaptıklarını bildirdi.

Memiş, yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Türkiye'nin jeopolitik avantajı ile birlikte kaliteli ve uygun maliyetli üretiminin hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatında önemli bir şekilde rol oynadığını ifade etti.

Birliklerinin dokuz aylık ihracatını değerlendirmeye alan ve bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Memiş, "Eylül ayında yüzde 34 artış ile 183,1 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştiren birliğimiz, senenin dokuz ayında yüzde 38 şeklinde artış elde ederek 1 milyar 459 milyon dolarlık dış satım değerine çıktı. Küresel arenada ise 100'ü aşkın ülkede ihracatımızı artırmış olduk. Elde ettiğimiz bu performans ile Türkiye geneli sektör ihracatına yüzde 17,68 şekilde destek verdik" açıklamalarını kullandı.

Akdeniz den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön