05 / 05 / 2024

Hububat ve bakliyat ihracatı 3,8 milyar dolara ulaştı!

Hububat ve bakliyat ihracatı 3,8 milyar dolara ulaştı!

Hububat sektörünün Türkiye geneli 4 aylık ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,37 artışla 3,8 milyar doları buldu.



İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) nisan ve ocak-nisan dönemi ihracat rakamlarını duyurdu.

Bu kapsamda, İHBİR’in nisan ayı ihracatı 279 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Hububat sektörünün ülke geneli nisan ayı ihracatı ise geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,93 artışla 867,8 milyon dolar oldu.

Böylece, hububat sektörünün Türkiye geneli ocak-nisan ihracatı geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 7,37 artışla 3,8 milyar dolar oldu. İHBİR'in ocak-nisan ihracatı ise geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 15 artışla 1 milyar 211 milyon doları buldu.

Hububat ve bakliyat ihracatı 3,8 milyar dolara ulaştı!

Nisanda, hububat sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ilk üç ülke sırasıyla söyle oldu; Irak, ABD ve Suriye.

Irak'a ihracat geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13,3 artışla 157,9 milyon dolar olurken, ikinci sıradaki ABD'ye ihracat yüzde 62,9 yükselişle 73,8 milyon dolara çıktı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön