12 / 05 / 2024

Akfen GYO büyüyor! 2 şirketle birleşti!

Akfen GYO büyüyor! 2 şirketle birleşti!

Isparta Yurt Yatırımları A.Ş.'nin ve Masanda Turizm Yatırımları A.Ş.'nin Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde kolaylaştırılmış usulde birleştirilmesine karar verildi.



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirketin yüzde 100 oranındaki bağlı ortaklıkları olan Isparta Yurt Yatırımları A.Ş. ve Masanda Turizm Yat. A.Ş.'nin Kolaylaştırılmış Usülde Birleştirilmesi amacıyla SPK'ya yaptığı başvuru hakkında açıklama yaptı. 

3 şirket birleşiyor
Akfen GYO'nun 1 Haziran 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK"), II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği, II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ve SPK'nın ilgili diğer düzenlemeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca; tek pay sahibi konumunda olduğu Isparta Yurt Yatırımları A.Ş.'nin ve Masanda Turizm Yatırımları A.Ş.'nin, tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devralınması suretiyle şirketin Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde kolaylaştırılmış usulde birleştirilmesine karar verildi.

SPK'ya başvuru yapıldı
İlgili mevzuat hükümleri uyarınca, Birleşme Sözleşmesi ve Duyuru Metni hazırlanıp, Duyuru Metni'nin onaylanması amacıyla 3 Haziran 2021 tarihinde SPK'ya başvuru yapıldı. 

Akfen GYO büyüyor! 2 şirketle birleşti!

Akfen GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz 01.06.2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK"), II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği, II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ve SPK'nın ilgili diğer düzenlemeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca; tek pay sahibi konumunda olduğumuz Isparta Yurt Yatırımları A.Ş.'nin ve Masanda Turizm Yatırımları A.Ş.'nin, tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devralınması suretiyle Şirketimiz Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde kolaylaştırılmış usulde birleştirilmesine karar verilmiştir. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca, Birleşme Sözleşmesi ve Duyuru Metni hazırlanıp, Duyuru Metni'nin onaylanması amacıyla 03.06.2021 tarihinde SPK'ya başvuru yapılmıştır.

Konu ile ilgili gelişmeler oldukça, kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Duyuru metni için tıklayın

Birleşme sözleşmesi için tıklayın

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları ve Masanda Turizm Yatırımları ile birleşti!


Geri Dön