07 / 07 / 2024

Akıllara zarar devlet desteği! Şartları peş peşe açıklandı! Bu ödeme içinizi rahatlatacak!

Akıllara zarar devlet desteği! Şartları peş peşe açıklandı! Bu ödeme içinizi rahatlatacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren destek paketini açıkladı. İşte detaylar!



BEKLENEN PAKET AÇIKLANDI!

Uzun zamandır beklenen destek paketinin ayrıntıları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamasıyla netliğe kavuştu. Açıklamaya göre milyonlarca öğrenci, PTT tarafından verilen karşılıksız kredisi ve burs imkanlarının başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Öğrenilen bilgiye göre, maliyetlerdeki artış okullarda eğitim ve öğretimin yeniden başlamasıyla birlikte olacak. Bu noktada devlet aile yardım programları ile anne babaların yükünü bir nebzede olsa alacak. İhtiyaçlarını gereğince karşılayamayan zor durumdaki öğrenciler için devlet, PTT ile 3.090 TL aile yardımı sağlıyor. Yukarıdaki geri ödemesiz ödemeler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için geçerli olmaktadır.

BAKANLIK ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

PTT üzerinden 3.090 TL hibe başvurusunda bulunan herkesin hesabını sürekli takip etmesi gerekiyor. Ailenin başvurusu kabul edilirse ödeme Bakanlık tarafından yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, milyonlarca ebeveynin anket yaptığı yardım parası konusunu ortaya çıkararak önemli bir açıklama yaptı.

Finansman almak isteyen öğrencilerin e-devlet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Bunun için öncelikle e-devlet sistemi üzerinden giriş yapılır. Ardından Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın daire başkanlığına gidin. Açılan penceredeki seçeneklerden Sosyal ve Ekonomik Yardım Hizmetleri Ön Başvuru bölümünü bulunuz ve son olarak, sağ üst köşede açılan yeni müşteri adayları sekmesini seçin. Karşınıza çıkacak olan ekranda çıkan kayıt formunu hatasız olarak doldurun. Başvuru kabul edildikten hemen sonra PTT vasıtasıyla aylık 3.090 TL ücretsiz ödeme alabilirsiniz.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurularını yapacak olan kişiler, e-Devlet sistemi üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılır.

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATAR?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağına dair henüz bir tarih verilmedi. Konuya ilişkin güncel bilgiler geldiğinde detaylar haberimizde yer alacaktır.

TOKİ taksit artışı 2023! 2023 TOKİ taksit artışı ne kadar oldu? TOKİ taksitleri ne kadar?

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön